Sigorta girişi yapılana kadar bekletilen işçi öldü!

Sigorta girişi yapılana kadar bekletilen işçi öldü!
Ankara'da tatlı imalathanesinde çalışırken 4 metrelik merdivenden baklava arabasıyla düşüp ağır yaralanan İsmail Can Seçkin, sigorta girişi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. İsmail Can Seçkin (26), yoğun bakımda 22 gün sonra hayatını kaybetti. Ailesi, sigorta girişi yapılana ksdar bekletildiği için Seçkin'in hayatını kaybettiğini söyledi.

Yenimahalle ilçesindeki bir tatlı imalathanesinde 19 Ağustos'ta tatlı ustası İsmail Can Seçkin, iddiaya göre iş yerinde baklava arabası ile 4 metrelik merdivenden düşerek ağır yaralandı. Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan Seçkin, yoğun bakımda 22 gün sonra, önceki gün hayatını kaybetti.

SİGORTA GİRİŞİ YAPILANA KADAR BEKLETMİŞLER

Seçkin'in, kazanın ardından sigorta girişi yapılana kadar bekletildiği, sigortası yapıldıktan sonra ambulans çağrılıp, hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

is-kazasi-sonrasi-sigortasi-yapilana-kad-387430-106935.jpgİsmail Can Seçkin

SİGORTA GİRİŞİ KAZA GÜNÜ YAPILMIŞ

Seçkin'in sigorta girişinin e-Devlet kayıtlarında da kaza tarihi olan 19 Ağustos'ta yapıldığı görüldü. Kayıtlarda, Seçkin'in 2 yıllık periyotlarla sigorta çıkışı yapıldığı, en son sigorta çıkışının ise geçen mart ayında yapıldığı görüldü.

is-kazasi-sonrasi-sigortasi-yapilana-kad-387458-106935.jpgHalil İbrahim Seçkin

'ÖNCE AMBULANS ARANSAYDI BELKİ HAYATTAYDI'

İsmail Can Seçkin'in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Seçkin'in ağabeyi Halil İbrahim Seçkin (29), kardeşinin sigorta girişinin iş kazası meydana geldikten hemen sonra yapıldığını ileri sürerek, "Düşme sonrasında patronun muhasebeciyi araması, muhasebecinin herhangi bir bilgisayara ulaşması, bu bilgisayarda kayıtlarını girmesi bunlar çok büyük zaman kayıpları. Sigorta ile uğraşmak yerine önce ambulans aransaydı belki kardeşim şimdi hayattaydı. Öldürmeye teşebbüse kadar gidiyor bu durum. Sorumlular suçlu ve cezalarını çekmelerini istiyoruz" dedi.

is-kazasi-sonrasi-sigortasi-yapilana-kad-387459-106935.jpg

İŞ YERİ KABUL ETMEDİ

İş yeri yetkilisi daha önce yaptığı açıklamada olayın merdivenden düşme şeklinde gerçekleştiğini, hastaneye kaldırılmasında da bir gecikme yaşanmadığını ileri sürdü.

Kaynak:DHA