Şevki Yılmaz'dan Skandal Sözler! İlber Ortaylı Şaşkınlığını Gizleyemedi

Osmanlı ailesi üyelerinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğününe katılan eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın “Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum.” dediği anlara ilişkin görüntüler büyük tepkiye neden olurken Yılmaz'ın sözlerine tanıklık eden tarihçi İlber Ortaylı'nın mimikleri dışında bir tepki ortaya koyamaması da sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

İstanbul Beykoz'daki düzenlenen düğünde, II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu, Yiğit Onur Özcan ile evlendi. Çiftin nikah şahitliğini tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz ve TV programcısı, yazar ve hattat Mehmet Fatih Çıtlak yaptı. Düğün töreninde İlber Ortalı ile gerici açıklamalarıyla tanınan Halil Konakçı aynı masaya oturtuldu.


GELİN VE DAMADIN KIYAFETİ DİKAKT ÇEKTİ

yeni-proje-1.png

Törende mehter takımı, tasavvuf müziği ve Necip Karakaya'nın performansı yer alırken, gelin ve damadın kıyafetleri de dikkat çekti.


İLBER ORTAYLI SOSYAL MEDYAYA DAMGA VURDU

ortayli-koncakli.png

İstanbul'daki törene asıl damga vuran ise Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Prof. Dr. Ortaylı'nın nikah şahidi olarak törende yer alması, özellikle sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada Ortaylı'ya yönelik birçok eleştiri ve tepki mesajı paylaşıldı ve bazı kişiler Ortaylı'yı “Tarafsızlığını yitirdiği ve provokatif söyleme sesiz kaldığı” için eleştirdi.


SKANDAL KONUŞMAYA TEPKİLER

dugun2-001.png

Düğünde gelin ve damadın şahitliklerini yapan isimlerden birisi de eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum." sözleri sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

dugun4.png

Adeta Osmanlı ‘cosplay’i yapılan düğünde konuşma yapan Şevki Yılmaz’ın sözleri gündeme oturdu. “Pezevenklerin oluşturduğu parlamento” ifadesiyle hatırlanan Yılmaz konuşmasında “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadesini kullandı.

Yılmaz’ın bu ifadelerini kullanırken yanında İlber Ortaylı’nın da olması dikkatlerden kaçmadı.

Şevki Yılmaz aynı zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla da biliniyor.


İLBER ORTAYLI ÖNCE YÜZÜNÜ ÇEVRİDİ, SONRA DA TAVANA BAKTI

dugun3-002.png

O anlarda İlber Ortaylı'nın tavrı ise dikkat çekti. Bir anda suratını çeviren Ortaylı'nın daha sonra ise tavana baktığı görüldü.

Etiketler :