Sevilay Yılman, Veyis Ateş'in ses kaydını yazdı: Para, iş bitene kadar bende duracak

Sevilay Yılman, Veyis Ateş'in ses kaydını yazdı: Para, iş bitene kadar bende duracak
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, dün Fatih Altaylı'nın telefon görüşmesini kaleme almasıyla gündeme getirdiği 'Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği ve şantaj yaptığı' iddialarını doğruladı.

Habertürk yazarı Fatih Alyatlı dün akşam saatlerinde kaleme aldığı yazısında 'kara para aklama' soruşturması kapsamında aranan ve yurt dışına kaçan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile telefon görüşmesinin detaylarını yazdı. 

Altaylı, 'Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği ve şantaj yaptığını' iddia etmişti. Altaylı ayrıca "Dahası Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu" ifadeleriyle bir ismi işaret etmişti. 

Altaylı'nın gündeme getirdiği bu iddiayı Habertürk yazarı Sevilay Yılman doğruladı. Sezgin Baran Korkmaz'ın ses kaydını dinlettiği ve ablası gibi sevdiği gazetecinin kendisi olduğunu da doğrulana Yılman, Sezgin Baran Korkmaz'ın elinde bulunan ve 12 dakikalık ses kaydının sadece 3 dakikasını dinlediğini yazdı. 

'Veyis Ateş beni alenen tehdit etti ablacığım'

Yazısında, "Bir sürü gazeteci ile ilgili bir sürü şey anlattı ve sonunda da; 'Veyis Ateş beni alenen tehdit etti ablacığım ve bunun da kaydı var' ifadelerine yer veren Sevilay Yılman'ın yazısından ilgili kısım şöyle: 

"Kim kimi aramış anlamadım çünkü dinlediğim kısım başı değildi.

Ancak şunu duydum…

Veyis Ateş diyor ki özetle; 'Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…'

Bunun üzerine SBK diyor ki; 'Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?'

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; 'Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…'

SBK ise; 'Nasıl göstereceğim abi?'

Veyis; “Talep ettikleri meblağı yollayacaksın“ diyor.

SBK da; “Abi diyelim yolladım 10 milyon Euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?” diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman:

“Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!”

 

Etiketler :