Ses Yalıtımlı Odada İstismar Davasında Karar! Metin Şenay'a Rekor Ceza

İstanbul Bağcılar'da mahallenin sucusu Metin Şenay'ın geçen yıl 11 yaşındaki çocuğunu iş yerinde istismar etmesinin ardından korkunç gerçekler bir bir ortaya çıktı. Şenay'ın işyerine ses yalıtımlı bir oda yaptığı ve burada bir çok çocuğu istismar ettiği ortaya çıktı. Metin Şenay'a 293 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Halk TV Özel Haberler Müdürü Seyhan Avşar'ın ortaya çıkardığı skandal ülkede infial yaratmıştı. Bağcılar'da mahallenin sucusu Metin Şenay'ın işyerinde düzenlediği ses yalıtımlı odada çocukları istismar ettiği ortaya çıkmıştı.

293 YIL HAPİS

Bugün görülen davanın karar duruşmasında 4 çocuğa istismarla yargılanan Metin Şenay hakkında 331 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Metin Şenay 293 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İŞ YERİNDE SES YALITIMLI ODA!

Yapılan çalışmalarda M.Y.'nin okul çıkışı beyaz bir minibüse bindiği, minibüsün ise aileye su satan Metin Şenay'a ait olduğu belirlendi. Gidebileceği yerler kontrol edilen M.Y.'den iz bulamayan aile polise giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine ekipler küçük kızın bulunması için çalışma başlattı. Polis, Metin Şenay'ın ev ve işyeri adreslerine eş zamanlı baskın düzenledi. Metin Şenay gözaltına alınırken ekipler işyerinde yaptıkları aramada önünde damacana dizili olan 3 ayrı bölme olduğunu fark etti.

metin-senay.webp

Bölmelerin birinden çocuk sesi geldiğini duyan polis, kapıyı açınca M.Y.'yi buldu. Polisin geldiğini gören ve mahallelerinde küçük bir kızın kayıp olduğunu bilen çevredekiler, küçük kızın işyerinde bulunduğu öğrenince Metin Şenay'ı linç etmek istedi. O sırada polis işyerinin kepenklerini kapatarak şüpheliyi linç edilmekten kurtardı. Küçük kızın bulunduğu bölmenin ses yalıtımlı olduğu ve şüphelinin M.Y.'yi korkutmak için duvarlara astığı A4 kağıtlarına sessiz olması gerektiği yoksa kendisini öldüreceğini yazdığı kaydedildi. Öte yandan şüphelinin 2009 yılında da başka bir çocuğa karşı cinsel istismar suçuna karıştığı öğrenildi.

xp8bvvm8zewc4fnzpojczq.webp

İSTİSMARI KAYDETTİ

Gözaltına alınan ve tutuklanan Metin Şenay'ın soruşturmasını Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttü. Ele geçirilen dijital materyaller, korkunç bir gerçekliği ortaya çıkardı. Şenay, mahalleden başka çocuklara da cinsel istismarda bulunmuş ve bunu kaydetmişti.