Selvi: Erdoğan iddia edildiği gibi sarayda yaşayan biri değildir

Selvi: Erdoğan iddia edildiği gibi sarayda yaşayan biri değildir
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2022 asgari ücretine ilişkin Erdoğan'ın 'iradesi' olduğunu belirterek, "Erdoğan öyle muhalefetin iddia ettiği gibi saraylarda yaşayan birisi değildir. Onun yüreği hâlâ Kasımpaşa’nın sokaklarında atıyor" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında daha önce kendisinin kulis bilgisi olarak paylaştığı 4 bin 70 liralık asgari ücreti hatırlatarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan beni de solladı. Asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açıkladı." dedi.

İlk kez bir asgari ücretin Cumhurbaşkanı tarafından açıklandığını da kaydeden Selvi, Erdoğan'ın iradesini çalışandan yana kullandığını öne sürdü.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle oldu:

"Son dönemlerde dövizdeki dalgalanma ve hayat pahalılığı var. Ama şundan eminim ki, çalışanların yaşadığı hayat pahalılığını en derinden hissedenlerden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Erdoğan öyle muhalefetin iddia ettiği gibi saraylarda yaşayan birisi değildir. Onun yüreği hâlâ Kasımpaşa’nın sokaklarında atıyor.

Şimdi sıra memurların ve emeklilerin yüzünü güldürecek refah artışında. Erbakan rahmetli oldu ama memurlar hâlâ onun zamanında yapılan zammı hatırlar. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kez de refah artışında ağırlığını memurlar ve emekliler lehine koymasını bekliyorum. Böylece hem memur ve emeklinin yüzünü güldürür hem de milletin duasını alır."

Yazının tamamı için tıklayın