Selvi: Akşener Mersin kumpasını çözdü

Selvi: Akşener Mersin kumpasını çözdü
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, aday listelerinin geç teslimi Mersin'de sonucu aday çıkaramayan İYİ Parti'ye ilişkin kulis yazdı. Selvi, "Akşener, Mersin kumpasını çözmüş durumda. Ancak seçimler nedeniyle operasyon yapmıyor" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Seçimlerden sonra İYİ Parti'yi ne bekliyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında aday listelerinin geç teslimi sonucu Mersin'de aday çıkaramayan İYİ Parti'ye ilişkin kulis yazdı.

"İYİ Parti'nin yerel seçimlerde en çok iddialı olduğu Mersin'de adaylık başvurusunda bulunulamaması partiyi zor durumda bıraktı" diyen Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Mersin'de biz içeriden vurulduk" sözüne atıfta bulunarak "Akşener, Mersin kumpasını çözmüş durumda. Ancak seçimler nedeniyle operasyon yapmıyor. Sadece İl Başkanı Servet Avcı görevden alındı. Partide, bir ayağı Mersin'de diğer ayağı ise İYİ Parti Genel Merkezi'nde olan çifte kumpas üzerinde duruluyor" ifadesini kullandı.  Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İYİ Parti’nin yerel seçimlerde en çok iddialı olduğu Mersin’de adaylık başvurusunda bulunulamaması partiyi zor durumda bıraktı. Meral Akşener’in “Mersin’de biz içeriden vurulduk” demesinin bir hikmeti var. Akşener, Mersin kumpasını çözmüş durumda. Ancak seçimler nedeniyle operasyon yapmıyor. Sadece İl Başkanı Servet Avcı görevden alındı. Partide, bir ayağı Mersin’de diğer ayağı ise İYİ Parti Genel Merkezi’nde olan çifte kumpas üzerinde duruluyor. İl Başkanı Servet Avcı’nın Mersin’deki ilişki ağı mercek altına alınmış durumda. İYİ Parti’ye yakın olan Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu ise 21 Şubat tarihli yazısında Akşener’e “İhanet dediğiniz Mersin skandalının tek sorumlusu Koray Aydın’dır” diye seslenmişti. Akşener’le birlikte MHP’den istifa ederek İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Koray Aydın, Teşkilat Başkanlığı’nı yürütüyor. Seçim gecesi sürprizinin İYİ Parti olacağı görünüyor. Partisi tarafından ayağına çelme takılan Meral Akşener’i seçimlerden sonra zorlu bir süreç bekliyor."

Etiketler :