Selçuk Özdağ: Erdoğan ve Bahçeli erken seçim konusunda anlaştı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Halk TV'de İpek Özbey'in sunumuyla ekrana gelen Kadraj programında, Erdoğan ve Bahçeli'nin yaptıkları son görüşmede erken seçim konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim konusunda anlaştıklarını söyledi.

'Sınavları seçim için öne aldılar'

Sınavların erken seçim için bir hafta öne alındığını iddia eden Özdağ şöyle devam etti:

"Sayın Erdoğan'la sayın Bahçeli'nin son görüşmelerinin ardından arkadaşlarım beni aradılar, 'Bu görüşmeyle ilgili neden bir gündem yoktu, acil mi görüştüler ne diyorsunuz?' dedikleri zaman da oralardan bilgi aldığımı, bu bilgini Haziran ayının 19'u olduğunu söyledim. Geçenlerde üniversite sınavı tarihini bir hafta öne aldılar. Bu ne demek sınavlardan bir hafta sonra seçim olması demek. Çünkü Türkiye'yi yönetemediklerinin kendileri de farkında. Yapılan anketlerde oy oranları aşağıya düşüyor. Bugün AKP'nin oyu yüzde 30'un altında, MHP'nin oyu yüzde 5'in altında. Böyle bir ortamda kazanma şansları sıfır. 50+1'i kendileri getirdiler: daha sonra bazı insanları, bazı siyasetçi ve gazetecileri konuşturarak bunu 40+1'e getirmek istediler... Devlet Bahçeli buna bir nokta koydu, 'Hayır 50+1' dedi, doğru da söyledi. Çünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde 50+1'i almayanlar Cumhurbaşkanı olamazlar."