Selçuk Geçer: Bu hafta doları 8.80 seviyelerinde görürsek kimse şaşırmasın!

Ekonomist Selçuk Geçer, Çiftçinin Nabzı araştırmasına dair değerlendirmelerde bulunurken, " Bu hafta doları 8.80 seviyelerinde görürsek kimse şaşırmasın" dedi.

Ekonomist Selçuk Geçer, Halk TV'de yayınlanan Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programının konuğu oldu. 

"Kredi borçlarında, banka batıklarında, cari açıklarda, gelir dağılımı bozukluğunda şampiyonluğu elden bırakmıyoruz" diyen Geçer, "Diğer konularda en dipteyiz. Kötü olanlarda nasıl en tepedeysek, iyi olanlarda da en dipteyiz." ifadesini kullandı. 

Çiftçinin nabzı

Çiftçinin Nabzı araştırmasından bahseden Geçer, "Şu anda Türkiye yönetiminin tarım politikalarını nasıl buluyorsunuz?" sorusunun sorulduğunu ifade ederek şu sonuçları söyledi:

Yüzde 56'sı Tarım politikalarını beğenmiyoruz diyor. Bu bile çarpıcı bir rakam. Avrupa'da bu rakam olsa, Tarım Bakanı o koltukta oturamaz. Hatta bazen hükümetlerin görevi bırakması için yeterlidir bu. Çiftçinin nabzı atmıyor artık. 

TÜİK'in araştırmasına dönelim, 2021 yılında tahıl, bitki ve sebze üretimi düşecek diyor. Bu, çiftçi tarımdan tamamen uzaklaşıyor demek. İkinci olarak üretimin düşmesi, enflasyonun artması demek. 

'8.80 seviyelerini görürsek kimse şaşırmasın'

Kur artmaya devam ediyor. 8.60'ları zorluyor. Bu hafta içerisinde 8.80 seviyelerini görürsek kimse şaşırmasın. Benzine, mazota, gübreye, ilaca zam.. 

Etiketler :