Şehit polis Şeyda Yılmaz’a hakaret eden kişiye istenen ceza belli oldu

Şehit polis Şeyda Yılmaz’a hakaret eden kişiye istenen ceza belli oldu
Ümraniye'de suç makinesi Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz hakkında, sosyal medya hesabından “Dünya bir pislikten temizlendi” ifadesiyle yorum yapan Uğur Bostan isimli şahıs hakkında soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli şahıs hakkında 'Suçu ve suçluyu övmek' ve 'Kişinin hatırasına hakaret' suçlarından 7 yıl 7 aya kadar hapis talebinde bulundu.

Ümraniye'de 23 Eylül günü motosiklet hırsızlığından yakalanan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti karakoldan firar etmiş ve ekipler, Geçti'nin yakalanması amacıyla çalışma başlatmıştı. Yunus Emre Geçti, kendisini yakalamak isteyen polislere direnirken bir polis memurunun silahını alarak etrafa ateş açmış ve olay sonucunda 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuştu.

26 farklı suç kaydı olduğu belirlenen Geçti, mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Olayın ardından Uğur Bostan isimli şahsın Şeyda Yılmaz hakkında sosyal medya hesaplarında hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu belirlendi.

eyda-yilmaz.jpg

ŞEHİT POLİSE HAKARET ETTİ

Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz’ın şikayeti üzerine şüpheli Uğur Bostan hakkında, soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, şüpheli şahsın çeşitli sosyal medya platformlarında şehit polis memurunun hatırasını yaşatmak için paylaşılan fotoğrafların altına, 'Dünyadan bir pislik daha temizlendi' ve 'Dünya bir mikroptan daha temizlenmiş, şükür' sözlerini sarf ettiği tespit edildi.

istanbul-sehit-polis-seyda-yilmaz-hakki-361018-99605-1.jpg

“POLİSLERİ SEVMİYORUM”

Uğur Bostan'ın çalışma arkadaşı Yeter Çelebi, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, "İşyerinde bulunduğum sırada garson olarak çalışan Uğur Bostan'ın, WhatsApp durumunda şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın fotoğrafının altına 'Dünyadan bir pislik daha temizlendi' yazarak paylaşım yaptığını gördüm, gördükten sonra ekran görüntüsü aldım, Bostan zaman zaman polisleri sevmediğini söylüyordu" ifadelerini kaydetti.

istanbul-sehit-polis-seyda-yilmaz-hakki-361019-99605-2.jpg

“POLİSLERİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLİM”

Çalışma arkadaşı Efe Anday ise, "İşyerinde bulunduğum sırada Uğur Bostan garson olarak çalışıyordu. Whatsapp durumunda şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın fotoğrafının altına 'Dünyadan bir pislik daha temizlendi' yazarak paylaşım yaptığını gördüm. Bostana, neden böyle bir paylaşım yaptığını sorduğumda, 'polisi sevmediğini, sevmek zorunda olmadığını' söyledi" açıklamasında bulundu.

Şüpheli Uğur Bostan ise verdiği ifadede, WhatsApp uygulamasında şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın fotoğrafını paylaştığını ve paylaşıma 'Dünyadan bir pislik daha temizlendi' ifadesini kullanarak not yazmadığını, Instagram hesabında da aynı şekilde 'Dünyadan bir pislik daha temizlenmiş. Şükür' yazılı paylaşımları yapmadığını ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

esi.webp

7 YIL 7 AY HAPİS CEZASI!

Savcılık şüpheli Uğur Bostan'ın polis memuru Şeyda Yılmaz hakkında yaptığı paylaşımlar üzerine, şüpheli şahıs hakkında, 'Suçu ve suçluyu övmek' ve 'Kişinin hatırasına hakaret' suçlarından 7 yıl 7 aya kadar hapsini talep etti.

Kaynak:DHA