Şehit polis ablası yaşı dolduğu kamudaki işinden çıkarıldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan teröristlerle girdiğii çatışmada şehit olan polis memurunun ablası Dürdane Türkmenoğlu, sekiz yıl çalıştığı kamu kurumundan yaşı dolduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde oturan Dürdane Türkmenoğlu, 1992 yılında polis memuru kardeşini Şırnak'ta teröristlerle çatışmada şehit verdi. Şehit yakını olduğu için bir kamu kurumunda memur olarak çalışma hakkı bulunan Türkmenoğlu, 24 yıl sonra bu hakkını kullanarak bir kamu kurumunda 8 yıl çalıştı. Türkmenoğlu 65 yaşını doldurduğu gerekçesiyle işten çıkarıldı. Türkmenoğlu, yaşadığı zorluğu şöyle anlattı:

"Geçinemiyoruz"

"Kardeşim İbrahim Kundakçı, Şırnak'ta çatışmada şehit oldu. 32 sene oldu, ben hiçbir yerde 32 senenin 57 yaşına kadar bir yerden bir şey alamadım. Hakkım vardı ama hakkımı kullanamadım. Biz bilemedik kendileri de bize bir şey söylemedi. 2016 yılında kamu kurumunda bir işe girdim. Memur olarak atandım. Sekiz sene çalıştım 65 yaşına girince "sen çalışamazsın" dediler beni gönderdiler oradan. Tazminatımı verdiler ama maaş yok. Üç ay oldu ben maaş alamıyorum. 2 bin 970 günüm varmış, 3 bin 600 olması gerekiyor yok, olamadım. 630 günü ben iş nerede bulayım? Yatırma gücüm yok. Eşim emekli 12 bin lira maaş alıyor onunla biz geçinemiyoruz. 10 dönüm tarlamız var onunla biz ne yapabiliriz? Ne yiyelim ne içelim? Ben emekli olsam ben de bir taraftan getirsem ama olmuyor. "Sen emekli olamazsın" diyorlar benim de yatırma gücüm yok. Ne yapmam gerekiyor?"

Kaynak:ANKA