Sedef Kabaş'a destek mesajları Twitter'da TT'ye girdi

Sedef Kabaş'a destek mesajları Twitter'da TT'ye girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarfettiği sözlerin ardından RTÜK incelemesiyle gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, adliyeye sevki sonrası tutuklama talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. AKP'li isimlerden Kabaş'ı hedef alan tepkiler gelirken, sosyal medyada #Sedefkabasyalnızdeğildir etiketi altında birçok paylaşım yapıldı.

Gazeteci Sedef Kabaş’ın bir programda, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK'ün başlattığı inceleme sonrası Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılmış, ardından gazeteci gözaltına alınmıştı.

Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kabaş, emniyetteki işlemlerinin ardan saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından Kabaş "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Kabaş'a destek mesajları yağdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kabaş için yapılan tutuklama talebi sonrası "Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı" açıklamasını yaptı.

Gazeteci Ayşenur Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "En gür sesle gazetecileri, sanatçıları, aydınları savun(a)mazsanız" diyerek Kabaş'a destek verdi.

Gazeteci Mustafa Sönmez, konuya ilişkin "Bugün ne mutfaktaki yangın konuşuldu ne de enerji yoksullaşması. Bugün Sezen Aksu’yu Erdoğan’ın hedef göstermesi ve Sedef Kabaş’ın gece yarısı gözaltısı konuşuldu" dedi.

Gazeteci Murat Ağırel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘’Yeni bir düzenlemeyle sırf ifade almak üzere gece yarısı gözaltına alma, otelde, havaalanında yakalama gibi işlemlere son verdik…’’ sözlerini hatırlattı.

Gazeteci Timur Soykan, "Sedef Kabaş tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Atasözünden bir gazetecinin tutuklanması isteniyor. Bu sırada camide konuşan Cumhurbaşkanı sanatçıyı dilini kopartmakla tehdit ediyor. Tek adamın yargısı böyle işliyor" mesajını paylaştı.

Twitter'dan tepkiler yükseldi

AKP'li isimlerden tepkiler yükseldi

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sedef Karabaş'ı isim vermeden hedef gösterdi ve "Hak ettiği karşılığı bulacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve AKP MKYK Üyesi Korkmaz Karaca da sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımıza Hakaret ettiğini zanneden Sedef Kabaş denen Hadsiz’e şöyle ağız dolusu sövmek isterim. Doya doya hemde…Ama hiç gerek yok , çünkü inanıyorum ki , Savcılar ve hukuk bu hadsize, gerekeni hukuk içinde yapacaktır" ifadelerini kullandı.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek, "Demokrasi düşmanı hadsiz kadının sözleri, basın özgürlüğü değil hukuk tanımazlıktır" dedi.

AKP Mersin Mİlletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 18 Temmuz 2021 tarihinde Mersin Erdemli İlçesi’nde Kurban Bayramı öncesi hareket halindeyken, yoldaki vatandaşlar tarafından şikayet edilmiş, şikayet edilen araç iki trafik memuru tarafından durdurulmuştu, Bunun üzerine polis memurlarının durumu anlatmasına bile izin vermeyen Zeynep Gül Yılmaz "Ekibine tükürürüm, şerefsiz, pislik" gibi hakaretler savurmuştu.

Etiketler :