İktidara Yakın Aşiret Köy Bastı

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde Mayıs 2023 seçimlerinde iktidara yakınlığıyla bilinen Babat Aşireti ve HDP Meclis Üyesi Ahmet Gün arasında husumet başladı. O husumet aralık 2023'te katliama dönüştü. Köyü Basan Babat aşireti Ahmet Gün'ü katletti. Ortaya çıkan görüntülerde Babatların ellerinde demir çubuk ve kalaşnikoflarla köyü bastığı görülüyor. Ancak 4 saldırgandan sadece 1'i tutuklu.

Şırnak Uludere Şenoba beldesinde Mayıs 2023 seçimleri Babat aşireti ve Gün ailesi arasında husumete dönüştü.

Halk TV'den Ferit Demir'in özel haberine göre Babatlar ve Gün ailesi arasındaki husumet 2023 Mayıs seçimlerine dayanıyor. İktidara yakın büyük aşiret olan Babatlar, seçim günü HDP'nin müşahidi olan Ahmet Gün ile aralarında husumet başladı. Bu husumetin sonucu olarak da Gün ailesinin erkekleri Şenobayı terk etti.

Geçen sene aralık ayında ise 14-15 yaşındaki iki çocuğun futbol kavgası büyüdü, katliama neden oldu. Kavganın ardından Babat aşireti köyü bastı, silahlar konuştu.

Baskın sonucu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP) Şenoba Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün ve oğlu Abdurrahim Gün saldırıya uğradı. Saldırıda Ahmet Gün yaşamını yitirdi.

5.png

Ortaya çıkan görüntülerde iktidara yakınlığıyla bilinen Babatlar ellerinde sopalar ve demir çubuklarla beldeyi basıyor. Görüntülerde kadınlar ve çocukları ellerinde kalaşnikof bulunan grup karşısında korku dolu anları görülüyor.

2-005.png

Abdürrahim Gün'ün anlattığına göre saldırıyı gerçekleştirenler Ender Babat, Sıddık Babat, Sıddık Babat’ın Oğlu Ebubekir Ve Ömer Yarar'dı.

Saldırgan 4 kişiden sadece 1 kişi tutuklu. Soruşturma ise gizli. Gün ailesinin endişesi ise cinayetin faili meçhul kalması..

3-002.png

Gün ailesinin avukatı Özüm Vurgun, Şenyaşar Ailesi'nin başına gelenleri hatırlatarak katillerin bir an önce yakalanmasını talep ediyor. Vurgun, "Babat ailesi Şırnak bölgesinin en büyük korucu ailesinden biri. Silahları alınmadı, dokunulmazlıkları devam ediyor. Emekli oldular ama koruculuk maaşı almaya devam ediyorlar" dedi.