Savcı Sayan geçersiz fatura paylaştı

Savcı Sayan geçersiz fatura paylaştı
Ağrı'da AKP Gençlik Kolları'nın 700 kişiyle düzenlediği şatafatlı sahur yemeği tepki çekince Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yirmi bir bin liralık bir fatura yayınladı. Ancak faturanın geçersiz olduğu ortaya çıktı.

Ağrı'da AKP Gençlik Kolları'nın düzenlediği şatafatlı sahur yemeğine tepkiler devam ederken AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan 21 bin liralık fatura paylaştı. 700 kişi için 21 bin lira ödendiğini belirten Sayan, "Bu fatura mı yüksek?" diye sordu.

Sayan paylaşımında, "Bu fatura mı yüksek, Kılıçdaroğlu’nun otel faturası mı? Bu faturamı yüksek, İmamoğlunun balık faturası mı? Haydi vicdani yorum yapın.. Yoksa 30 liralık kahvaltıyı Ağrılı gençlere çok mu gördünüz.." ifadelerini kullandı.

Geçersiz fatura

Ancak Sayan’ın, sahur programına ilişkin yayınladığı belgenin geçersiz olduğu ortaya çıktı. Faturanın toplam hanesinde sayıyla 21 bin TL yazarken, yazıyla belirtilen kısmında ise "Yirmi Bin Türki Lirasıdır" yazdığı görülüyor.

Bölgedeki kaynaklar söz konusu belgenin fatura olarak aceleyle hazırlandığını bu sebeple bir böyle bir hata yapıldığını ifade etti.

arda-ormanci-kisisinden-fotograf-2022-04-08t174623-687.jpg

700 mü, bin 500 mü?

Bu arada Sayan, sahur etkinliğinin 700 kişilik olduğunu ifade ederken AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, çeşitli şehirlerden paylaştığı sahur fotoğraflarında Ağrı'daki söz konusu etkinliğin bin 500 öğrenciyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Ne olmuştu?

AKP Gençlik Kolları, Ağrı'da bir sahur programı düzenledi. Geniş katılımlı etkinliğe AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da katılmıştı.

Buluşmanın ardından sosyal medya paylaşımında bulunan İnan, “Ağrı böyle coşku dolu bir sahur sofrası bugüne kadar görmedi. Ağrı'nın Üniversiteli AK Gençlik'i ile sahur sofrasında bir araya geldik, birbirinden coşkulu ve güzel anlara şahitlik ettik” ifadelerini kullanmış ve görüntüler AKP'nin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşılmıştı.

Söz konusu paylaşımlar Mehmet Metiner'in tepkisi sonrasında kaldırılmıştı.

adsiz-tasarim-2022-04-08t175602-448.png