Savaş Alanına Dönen Düğüne Tazminat Talebi: Genç Çift Mutlu Günlerinde Kâbusu Yaşadı

İstanbul Sarıyer’deki bir kır düğününde havai fişek faciası yaşandı. Ateşleme düzeneği yanlış kurulan fişekler, tam da gelin ve damadın, davetlileri selamlamaya başladıkları anda patladı. Davetlilerden birçok kişi yaralandı. Bir davetli üç ameliyat geçirdi. Çift adına, tazminat davası açıldı. Bilirkişi, organizatör ile işletmeci firmayı eşit oranda kusurlu buldu.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya göre, Kamer Başkaya Aynacı ile Onur Aynacı çifti 2019 yılı ortalarında düğün hazırlıklarına başladı. Çift düğünlerinin gözde bir yerde olabilmesi için arayışı aylar önceden başlattı. Çift, yaptıkları araştırmalar sonrası Sarıyer Bahçeköy’de bulunan B. Country isimli mekânda karar kıldı. Yeri de gidip gören çift, işletmecisi ile de el sıkıştı. Taraflar, 52 bin liralık ödeme konusunda anlaştı. Düğün tarihi de 7 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

whatsapp-image-2023-06-02-at-22-00-49.jpeg

Kamer Başkaya ve Onur Aynacı çifti

Tören başlar başlamaz patlama yaşandı

Çift, düğün davetiyelerini bastırdı yakınlarına ulaştırdı. Anılan gün saat 20.00 olarak kararlaştırılan düğün için yüzlerce davetli alana geldi. Davetliler genç çifti beklemeye koyuldu. Dakikalar sonra Aynacı çifti el ele belirdi. Alkış tufanı içinde alana doğru yürümeye başlayan çift, daha 5-10 adım atmadan ilk şok yaşandı. Geçiş anı için kurulan havai fişekler art arda patladı. Ortalık ateş ve duman içinde kaldı.

Davetliler neye uğradıklarını şaşırdı

Havai fişeklere yakın noktada olan kişiler çığlıklar atarak kaçışmaya başladı. Kimi elinden kimi gözünden kimi ise bacağından yaralandı. Üstelik bu patlama 2-3 kez tekrarladı. Aynacı çifti endişe içinde yürüyüşlerini tamamladı. Yarası ağır olan bir kadın hemen hastaneye kaldırıldı. Aynacı çiftinin sıkıntılı başlayan düğünü, saatler ilerlese de yerini neşeye bırakamadı.

whatsapp-image-2023-06-02-at-22-00-59.jpeg

Aynacı çifti düğün için Bahçeköy'deki gözde mekanı seçti.

Gelin ve damatlıkla hastanede sabahladılar

Davetlilerin birçoğu takılarını taktığı gibi alandan ayrıldı. Aynacı çifti de, gelinlik ve damatlıklarını çıkaramadan doğruca hastaneye gitti. Bazı yaralılar ayakta tedavi edilip taburcu edilirken durumu ağır olan bir kadın ameliyata alındı. Aynacı çifti de, hastane koridorunda, ameliyatın sonlanmasını bekledi. Tedavi sürecini takip edebilmek için planladıkları balayına da gidemediler.

Şirket yetkilileri ile temasa geçildi

Olaylı düğünden bir süre sonra B. Country’nin işletmecisi Gençler Turizm İnşaat ile organizasyon firması BY Mustafa Organizasyon Grup şirketi yetkileri ile temasa geçildi. Yapılan şifahi görüşmede, düğünde yaşananlar nedeni ile çiftin büyük sıkıntı yaşadığı kaydedildi. Yürütülen görüşmede, uğranılan zararın telafisi istendi. Ancak şirket yetkililerinden, iddiaya göre, karşılık alınmadı.

‘Ayıplı hizmet’ gerekçesi ile tazminat talebi

Onur Aynacı adına iki şirkete ihtarname gönderildi. İhtarnamede 25 bin TL maddi, 15 bin TL de manevi tazminatın ödenmesi talep edildi. Ancak ihtarnameye de yanıt alınamadı. Bu kez, ilgili iki firmaya karşı ‘ayıplı hizmet’ sundukları gerekçesi ile tazminat talebinde bulunuldu. Hazırlanan bilirkişi raporunda, patlayıcılara ilişkin yeterlilik belgesinin olmadığı savunuldu. Gençler Turizm adına dosyaya sunulan savunma dilekçesinde ise ilgili kişi için “yeterlilik belgesi var” denildi.

Bilirkişi: Kusur oranları eşit

Hazırlanan ek bilirkişi raporunda ise Gençler Turizm ile BY Mustafa Organizasyon firmalarının yüzde 50-50 kusurlu oldukları kaydedildi. Mahkeme, uğranılan zararın hesaplanması için de yeni bir rapor alınmasına karar verdi. Dosyaya sunulacak rapor sonrası, mahkemenin, tarafların da görüşlerini aldıktan sonra, kararını vermesi bekleniyor.

Kaynak:halktv.com.tr