Şampiyon Kaportacı

Şampiyon Kaportacı
Türkiye Şampiyonu milli halterci 15 yaşındaki Devran Kayra, Antalya'da 3 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle haltere başladı.Kayra, ilk katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda birincilik, Konya'da düzenlenen ve...

Türkiye Şampiyonu milli halterci 15 yaşındaki Devran Kayra, Antalya'da 3 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle haltere başladı.

Kayra, ilk katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda birincilik, Konya'da düzenlenen ve 8 ülkeden 66 sporcunun mücadele ettiği Uluslararası Rumi Dünya Oyunları'nda da ikincilik kazandı.

Lise birinci sınıf öğrencisi Kayra, okulunun bodrum katındaki sığınakta kısıtlı imkanlarla oluşturulan salonda antrenman yaparak, şampiyonalara hazırlanıyor. Halter Yıldız Erkek Milli Takım'da yer alan Kayra, ağustosta İsveç'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hafta içi günde 4 saat antrenman yaparak hazırlanıyor. Kayra, okul ve antrenmandan kalan zamanlarında da sanayide kaportacılık yaparak, ailesinin geçimine katkı sağlıyor. Antrenmanını tamamladıktan sonra akşam saatleri ve cumartesi, pazar günleri sanayide çalıştığı dükkana giden Kayra, 20 lira yevmiye ile hem harçlığını çıkarıyor, hem katılacağı şampiyonalar için para biriktiriyor.