Şamil Tayyar, Erdoğan ile ters düştü: İmamoğlu'na ‘can suyu' veriyoruz

Şamil Tayyar, Erdoğan ile ters düştü: İmamoğlu'na ‘can suyu' veriyoruz
AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, İBB'ye yönelik 'terör soruşturması' konusunda partisinin tutumunu eleştirerek, "İmamoğlu ne zaman CHP’de kriz konusu olsa, ne zaman politik kredibilitesi zayıflasa ‘can suyu’ veriyoruz" dedi.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya platformu Twitter üzerinden partisini eleştirerek, "İmamoğlu ne zaman CHP’de kriz konusu olsa, ne zaman politik kredibilitesi zayıflasa ‘can suyu’ veriyoruz" dedi.

Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde:

Ne olmuştu?

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için "CHP belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkarıp terörle bağlantılı 45 bin kişiyi işe aldı. Utanmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye" demiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok, bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunun için Türkiye'yi alarmda tutmak zorundayız. Devletin muhatabı bu konuda belediye sorumlularıdır. Kamuya adam alıyorsunuz. İSKİ’de suyun başına bir kişiyi alıyorsunuz. Oraya kimin geldiğini gördüğünüz adamları işe alıyorsunuz. Yarın öbür gün İSKİ’nin İGDAŞ’ın başına bir şey gelirse biz nasıl hesap verebiliriz. Bizim derdimiz terörle mücadeledir" şeklinde konuşmuştu.

İmamoğlu Soylu'nun sözlerine, "Eğer böyle bir tespit var da herhangi bir işlem yapmıyor, gidip o 557 teröristi tutuklamıyorsa, bir başka soruşturma açılması gereken yerin de İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum. Hatta Bakan’ın kendisinin olduğunu düşünüyorum. Bu denli risk taşıyan, güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğüm bir İçişleri Bakanı’yla ilgili işlem başlatılması için, bir vatandaş olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nı bu anlamda göreve davet ediyorum" şeklinde cevap verirken Cumhurbaşkanı'na karşılık ise, "Sayın Cumhurbaşkanı eğer utanılacak mektup arıyorsa ben hatırlatayım; 31 Mart seçimlerimde rakibim lehinde cezaevinden rica edilen mektup utanılacak bir mektuptur. Benim mektubun hiç utanılacak bir mektup değildir. Benim mektubum bir uyarı mektubudur. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim. Ama açıkçası benim saygılı ve bilgilendirici bir dilim vardır" cümlelerini kurmuştu.