Samanadağ'da Kuvvetli Yağış Sonrası Hortum Çıktı

6 Şubat depreminde yerle bir olan Hatay, yeni afetler yaşamaya devam ediyor. Kuvvetli yağış sonrası sel, heyelan, fırtına ve hortum meydana geldi.

6 Şubat depremlerinde en büyük yıkıma uğrayan illerden birisi olan Hatay'ın yaşadığı doğa felaketleri asla durmuyor fakat hayatı durdurmaya devam ediyor.

Deprem sonrası kentin tamamının yıkıldığı ve konteyner kentlerle yaşama devam edildiği Hatay'da, depremden yaklaşık 1 ay sonra kuvvetli yağış meydana gelmişti. Sular altında kalan konteyner şehir, depremzedelerin hasarını daha da ağır hale getirmişti.

Bir yıl boyunca meydana gelen tüm yağışlar, hayatı felç edecek şiddette ilerledi.

12 Nisan günü ise Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeniden yağış uyarısı yapıldı. Uyarının ardından dün öğle saatlerinden sonra başlayan yağışın etkisi hızla etkisini gösterdi.

FELAKETLER LİSTESİNE HEYELAN EKLENDİ

Depremzedelerin kaldığı konteynerleri su basarken, depremzedeler suları kova ve fırçalarla tahliye etti. Araçlar yollarda mahsur kaldı, derelerin debisi yükseldi, yollar ikiye ayrıldı, mezarlar kaydı, konteyner kentleri su ve kanalizayon suyu bastı.

hatayda-yollar-gole-dondu-konteyner-ke-31620-6-1536x773.webpYetkililere ulaşamayan depremzedeler, yaşanan sorunları kısıtlı imkanlarıyla çözmeye çalıştı.

Dörtyol ilçesine bağlı Çökek Yaylası'nda da yağış sonrası heyelan meydana geldi.

HORTUM DA EKSİK KALMADI

Kuvvetli yağışın hayatı durduracak kadar etkili olduğu Samandağ ilçesinde ise fırtına kendisini gösterdi, hortum meydana geldi.

Günlerdir süren kuvvetli yağışla birlikte fırtına da etkili oldu. Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik Mahallesi'nde deniz üzerinde hortum oluştu.

Çevredeki yurttaşlar meydana gelen hortumu, cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Kısa süreli oluşan hortum bir süre sonra gözden kayboldu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hatay Valiliği, kentte etkisini sürdüren kuvvetli sağanak nedeniyle merkez Antakya ve Defne ilçelerinde tüm okulları dün (13 Mayıs Pazartesi) tatil ilan etmişti.