Salgında Eurovision: Sınırlı sayıda seyirci kabul edilecek

Salgında Eurovision: Sınırlı sayıda seyirci kabul edilecek
Koronavirüs nedeniyle 2020 yılında gerçekleşmeyen Eurovision Şarkı Yarışması, bu yıl Hollanda'da sınırlı sayıda seyirci kabul ederek gerçekleşecek.

Koronavirüs nedeniyle geçen yıl ertelenen ve 65.'si mayısta Hollanda'da düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'na en çok 3 bin 500 seyirci kabul edilecek.

Seyirciler Hollanda içinden olacak, yalnızca koronavirüs testi negatif çıkanlar kabul edilecek. Yarışma, koronavirüs kısıtlamalarının geleceği açısından da bir deney görevi görecek.

Hollanda'da koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi veya kaldırılması durumunda vaka sayılarının nasıl etkileneceğini görmek için yapılan hükümet destekli deneylere Eurovision Şarkı Yarışması da dahil edildi.

18-22 Mayıs'ta Rotterdam'da

Telegraaf gazetesinin bir hükümet yetkilisini kaynak gösterdiği haberine göre 18-22 Mayıs'ta Rotterdam'ın ev sahipliği yapacağı organizasyona sınırlı sayıda seyirci kabul edilecek.

Provalar, yarı final ve finali Hollanda'da yaşayan en fazla 3500 kişi izleyebilecek. 39 ülkeden sanatçıların sahneye çıkacağı organizasyona izleyici olarak katılmak isteyenlerin koronavirüs testi yaptırması da gerektirecek.

Son olarak 2019'da İsrail'deki yarışmayı Duncan Laurence'ın 'Arcade' şarkısıyla kazanan Hollanda, bu yıl 65. düzenlenecek organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı. Eurovision Şarkı Yarışması geçen yıl koronavirüs nedeniyle tarihinde ilk kez ertelenmişti.

 

 

 

Etiketler :