Sahte para operasyonunda 2 tutuklama

Sahte para operasyonunda 2 tutuklama
İzmir'in Buca ilçesinde, polisin düzenlediği sahte para operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 2 Kasım'da Buca'da bir otomobili durdurdu. Araçta bulunan 2 şüphelinin üzerlerindeki aramada sahte olduğu belirlenen 100'lük banknot halinde toplam 10 bin 600 lira ile bir miktar uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alındı. Soruşturmayı genişleten polis, şüphelilerin geçen ekim ayında bir alışveriş sitesi uygulaması üzerinden ulaştıkları bir kişiden sahte parayla telefon satın aldıkları, bu ay ise bir marketten sahte para ile alışveriş yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin sahte paraları İstanbul'daki bir kişiden temin ettikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında 3 şüpheli daha gözaltına alındı.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K ve M.Ç. tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA