Sahte mağdurlar, Tosuncuk'un kaçırdığı paranın peşinde

Sahte mağdurlar, Tosuncuk'un kaçırdığı paranın peşinde
Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılıklarından Çiftlik Bank'a para yatıran halkada bulunan ve parasını geri alan 750 kişinin de mağduruz diyerek savcılığa başvurduğu ortaya çıktı.

Kamuoyunda Tosuncuk olarak anılan Mehmet Aydın, 2017'de Çiftlik Bank adı altıda organize ettiği tarım yatırımları için 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon 972 bin lira toplayarak kayıplara karışmıştı. 

Mehmet Aydın halen kayıp. Tosuncuk tarafından dolandırılarak mağdur edildiği iddiasıyla 1308 kişinin daha mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı.  

Hürriyet'ten Musa Kasler'in haberine göre bu 1308 başvurunun bilirkişi incelemesinde paraların transferi için kullanılan ‘Papara’ adlı sistem üzerinde yapılan incelemede başvuranlardan 557 kişinin yatırdıkları paraları geri alamadıkları veya çok azını geri alabildikleri tespit edildi.

Yaklaşık 751 kişinin ise yatırdıkları paraları geri aldığı halde tekrar başvurduğu bir kısmının da yatırdıkları paradan kar elde ederek daha fazlasını aldığı belirlendi.

Sistem ilk halkaya parasını geri vermişti

Yatırımın ilk halkasında yer alan bu kişilerin herhangi bir zararı tespit edilemediği için dosyaları ayrıldı. Dava sonucunda Tosuncuk ve paraların en azından bir kısmı bulunursa mağdurlara dağıtılacak.

Çiftlik Bank sisteminde dolandırıcılık da zaten bu ilk halkadaki kişiler özendirerek diğer yatırımcıları çekmek üzerine kuruluydu. Çiftlik Bank'ta yaklaşık 700 milyon lira katılımcılara geri dağıtılmıştı.

 

 

 

Etiketler :