Sağlık Bakanlığı: 54 ecza deposu ile 261 eczanenin stoklarında uyumsuzluk tespit edildi

Sağlık Bakanlığı: 54 ecza deposu ile 261 eczanenin stoklarında uyumsuzluk tespit edildi
Sağlık Bakanlığı, ilaç denetimlerinde stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edilen ecza deposu sayısının 17'den 54'e, eczane sayısının ise 144'ten 261'e yükseldiği açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; denetimler Türkiye genelinde 200 kişilik ekiple sürdürülüyor. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yürütülen eczane denetimlerinde, İlaç Takip Sistemi (İTS) kayıtları ve fiili stok durumları arasında uyumsuzluk olduğu tespit edilen eczane sayısı 144'ten 261'e yükseldi. Söz konusu eczaneler hakkında idari işlem başlatıldı.

'Uyumsuzluk olduğu belirlenen ecza deposu 17'den 54'e çıktı'

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından kasım asım ayında yürütülen denetimler sonucunda, ilaçların fiziki stok durumu ile İTS kayıtları arasında uyumsuzluk olduğu belirlenen ecza deposu sayısı da 17'den 54'e çıktı. TİTCK, stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edilen ecza depoları ile ilgili olarak da idari işlem başlattı.

Sağlık Bakanlığı, 24 Kasım'da yaptığı açıklamada, denetimlerde 17 ecza deposu ile 144 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edildiğini bildirmişti.

Kaynak:DHA

Etiketler :