Sabah aç karnına iç karaciğer pırıl pırıl olsun
İçinde aşırı derecede E vitamini oranıyla dikkat çeken zeytinyağı, düzenli tüketildiğinde safra kanallarının açılıp karaciğeri uyarır. Bu sayede karaciğer pırıl pırıl tertemiz olur.
Sitrik asit bakımından zengin limon ise karaciğer enzimlerini harekete geçirir ve karaciğer hasarlarının en aza indirilmesine destek olur.
Her sabah aç karnına bir yemek kaşığı zeytinyağı için. İçine de iki damla limon sıkıp tüketirseniz, vücuttaki toksinlerin atılması sağlarsınız.
Sindirim sisteminiz iyileşir ve cilt problemleriniz varsa azalır. Bu karışım, aynı zamanda safra taşı oluşumunu önlemek için de oldukça faydalıdır.
Zeytinyağı ve limon karışımı, vücuttaki serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi azaltarak hücreleri korur. Bu, yaşlanma belirtilerini azaltır ve cilt sağlığını iyileştirir. Ayrıca antioksidanlar, kanser gibi kronik hastalıkların riskini azaltabilir.
İç organları temizleyen bu karışım, cilt kuruluğuna da iyi geliyor.
Bu ayrılmaz ikiliyi sabah içerseniz, kalın bağırsak kanserine karşı da kalkan oluşturursunuz. Bunlar aynı zamanda bağışıklık sistemini de korur.
Vücuttaki iltihapları önleyen bu ikili, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kış hastalıklarını da yok etmeye yardımcı olur.
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
10 - 15 damla kadar limon suyu
HAZIRLANIŞI
1 kaşık zeytinyağına 10 -15 damla limon suyu damlatıp her sabah için.
Unutmayın bu karışımı düzenli olarak tüketirseniz, karaciğerde biriken toksin maddeleri dışarı atılır.