Rusya Türkiye'den 'THY İzahatı' İstedi!

Rusya Türkiye'den 'THY İzahatı' İstedi!
Son aylarda Türk Hava Yolları'nın Arjantin ve Meksika’ya yaptığı uçuşlarda Rusya Federasyonu vatandaşlarına zorluk çıkardığı haber ve şikayetlerinin yoğunlaşması tepkileri arttırdı. Bunun üzerine Rusya, resmi kanallardan Türkiye'ye başvurarak açıklama istedi.

İddiaya göre, Mart-Nisan aylarında Ruslar İstanbul'dan Arjantin ve Meksika gibi bazı Latin Amerika ülkelerine uçmakta zorluk çektiklerini beyan etmeye başladı.

Telegram haber kanalı SHOT'un bir kaynağına göre son aylarda yaklaşık bin Rus'un İstanbul'dan Latin Amerika'ya uçuşuna izin verilmedi.

Rusya büyükelçiliği RBC'ye , Rusların Brezilya ve diğer ülkelere uçmasına izin verilmeyen olayların da yaşandığını bildirdi.

İZAHAT TALEP EDİLDİ

TürkRus’un RIA Novosti'den aktardığı göre, Türkiye'deki Rus diplomatlar, Rusların Latin Amerika'ya uçuşlarına izin verilmemesi olaylarıyla ilgili olarak ülkenin dışişleri bakanlığı ve Türk Hava Yolları ile temasa geçti. Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, “Konu, resmi kanallardan Türk Hava Yolları'nın İstanbul ve Moskova yönetimi ile Türk Dışişleri Bakanlığının dikkatine sunuldu. Uygun bir yanıt bekliyoruz" dedi.