RTÜK başkanı Sevda Noyan'ın açıklamalarına 'talihsiz' diyemedi!

RTÜK başkanı Sevda Noyan'ın açıklamalarına 'talihsiz'  diyemedi!
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV'de yayınlanan bir programda yazar Sevda Noyan'ın 'ölüm listesi' açıklamasına dair yaptığı açıklamada "Darbe sevicileri sevindiren bir ceza olmamalı" dedi.

Bir internet kanalının canlı yayınına katılan Ebubekir Şahin, Sevda Noyan'ın 'ölüm listesini' açıkladığı Ülke TV yayını ile ilgili raporun Üst Kurul'a geleceğini ve değerlendirileceğini söyledi.

Şahin, Sevda Noyan'ın “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Yani yanlış anlaşılmasın doğru anlaşılsın bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” sözlerini 'talihsiz diyebileceğimiz bir açıklama' şeklinde değerlendirdi.

Ebubekir Şahin'in açıklamaları: 

"Ülke TV'de talihsiz diyebileceğimiz bir açıklama yapıldı. Komşularıyla ilgili bir söylemde bulunuldu. Burada bizi sevindiren olay şu, ilgili TV kuruluşu hemen açıklama yaptı. Darbeyi kınamanın ötesindeki söylemlerin asla yanında olmadıklarını söylediler. Bu bizim için sevindirici.

"Sayın Cumhurbaşkanımızdan talimat gelirse emir telakki ederiz"

Bana kimse talimat vermedi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız'dan talimat ve telkin olursa emir telakki ederiz. -Haber bülteni sunucuları böyle devam ederse, kanunda yeri var, yeni bir karar alırız. Yorum yapmadan sunabilirler

Moderatörlüğünü yapan kişiyle ilgili ve kendisi tarafından da açıklama yapıldı. Özür mahiyetinde bir açıklama yapıldı. Bunlar yayıncılık alanında güzel gelişmeler.

RTÜK sanki bazı kanalları hemen gündeme alıyor, diğerleri için raporlama süreci olmuyor gibi bir şey gündemde tutulmaya çalışılıyor.

Ülke TV'yle ilgili olarak bu özürler ışığında RTÜK'e bir rapor gelecek ama bu rapor sonundaki verilecek müeyyide varsa bu müeyyide, darbe sevicilerini sevindiren, onları gülümseten bir ceza olmamalı. Bunları ayırmamız lazım. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Bizim görevimiz milli ve manevi değerler, komşularla ilgili söylenenler veya yayın ilkeleriyle ilgili bir aykırılık varsa bunu Üst Kurul'a getiriceğiz. Daha önce yaptığımız gibi vicdanlarımızda, oturup bunu değerlendireceğiz, karar vereceğiz ve kamuoyuna duyuracağız. Çok büyütülecek, RTÜK'ü töhmet altında bırakılacak bir konu değil. Bundan önce verdiğimiz kararlar ne kadar önemliyse bu TV kanalıyla ilgili karar da o kadar önemli."

'Mazeretli değildim,raporlu hiç değildim sadece görevliydim'

Şahin ayrıca Twitter hesabından bugünkü RTÜK Üst Kurul Toplantısı'na katılmadığına ilişkin iddiaya da cevap verdi.

3 ay önce belirlenen başka bir toplantısı sebebi ile şehir dışında olduğunu ifade eden Şahin, "Nedir sizdeki bu RTÜK ve RTÜK Başkanı düşmanlığı.Kaç kez söyledim.3 ay önce belirlenen başka bir toplantım sebebi ile şehir dışındaydım. Mazeretli değildim,raporlu hiç değildim sadece görevliydim. Halkımıza bile bile yalan söyleyerek kin ve nefrete sevk etmeyin.Yaptığınız suçtur" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın RTÜK'ün tutumuna yönelik yaptığı açıklama üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin cevap verdi. Şahin ve Saymaz Twitter üzerinden tartıştı.

Saymaz, "Başta Halk TV olmak üzere eleştirel yayın yapılan kanallardaki, suç niteliğinde olmayan ifadeleri bile hukuku eğip bükerek cezalandıran RTÜK’ün zehir hafiye başkanı, Ülke TV’de komşularını öldürme planı yapanlar sözkonusu olunca “rapor” alıyor." dedi.

Şahin, Saymaz'ın sözlerine cevap verdi: 

"Yalan söylemeye uyanmıyormusun, birde gazeteciyim diye ortalıkta dolaşıyorsun. Gittiğin her yerden kovulman boşa değilmiş, yalancının tekisin. Nerden biliyorsun rapor aldığımı. Az biraz o çok savunduğun değerlere saygılı ol ve onurun varsa bu ahlaksız yalan için özür dile !"

Bunun üzerine İsmail Saymaz, Şahin'e cevap verdi ve şunları söyledi:

"Rapor almamışsın da, mazeret bildirmişsin, ne fark eder? Nedir mazeretin? Açık açık, “Ülke TV’ye ceza vermeye elim gitmiyor” desene. Halk TV’ye ceza verirkenki zehir hafiyeliğini burada da göstersene. Senin TV yayıncılığıyla tek bir ilgin olabilir, ara sıra kumandaya basmak."

Etiketler :