Rolex'li vekilden muhalefete hakaret: "Sahipsiz köpekler" derken muhalefeti işaret etti

Rolex'li vekilden muhalefete hakaret: "Sahipsiz köpekler" derken muhalefeti işaret etti
Koluna taktığı yüz binlerce liralık Rolex marka saat ve özel jetle yaptığı seyahatlerle eleştirilerin odağında yer alan AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada büyük bir skandala imza attı. Yenişehirlioğlu, TBMM'de yaptığı konuşma esnasında "sahipsiz köpekler" derken muhalefeti işaret etti. Bu sözler üzerine ortalık karıştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, "katliam" yasasına ilişkin düzenlemeleri içeren 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülmeye devam ediliyor.

Görüşmeler esnasında AKP'li Bahadır Yenişehirlioğlu'nun TBMM kürsüsünde yaptığı skandal hareket Meclis'i karıştırdı.

Yenişehirlioğlu, Meclis kürüsünde yapığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı ülkelerin Türkiye'ye gelecek vatandaşları saldırgan, başıboş köpek çeteleri ve kuduz riski hakkında uyarılmaktadır. Bu husus turizm gelirlerinin önemli bir kalem olduğu ülkemizin itibarı bakımından olumsuz bir izlenim oluşturmaktadır. Sahipsiz köpekler, çok ağır koşullarda ayakta kalma mücadelesi verirken hem kendi türlerini hem de ceylan ve karaca yabani diğer hayvanların ve doğanın zarar görmesine neden olmaktadır"

"SAHİPSİZ KÖPEKLER" DERKEN MÖHALEFETİ İŞARET ETTİ

Yenişehirlioğlu, TBMM'de sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin yaptığı açıklama esnasında "sahipsiz köpekler" derken muhalefeti işaret etti.

Yenişehirlioğlu'nun bu skandal hareketi Meclis'te tansiyonu yükseltti. Milletvekilleri, uzun süre duruma tepki gösterdi.

gdk.jpg

ÖZÜR DİLEDİ

Yenişehirlioğlu'nun skandal hareketi sonrası CHP ve DEM Parti'li vekillerin tepkileri sonrası açıklamalarda bulunan Bahadır Yenişehirlioğlu, yanlış anlaşıldığını belirterek tüm muhalif milletvekillerden özür diledi.

66239678cb678137.webp

FATİH ERBAKAN'DAN TEPKİ

AKP'li Bahadır Yenişehirlioğlu'nun skandal hareketine Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Erbakan, açıklamasında "İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin için kullandığı talihsiz ifadeyi Sn. Cumhurbaşkanı’nın temsil ettiği makama yakıştıramadığımızı ifade ediyor ve kendisini nezakete davet ediyoruz

Ayrıca Yeniden Refah Partimiz’in kendileri sayesinde TBMM’de temsil hakkı kazandığına yönelik ifadeleri ile ilgili olarak, Sn. Cumhurbaşkanı’nın da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanı seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.