Rojin'i arama çalışmalarında yeni gelişme

Kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'tan günlerdir haber yok. Aramalar, kadavra köpeğinin tepki vermesi üzerine o bölgede arttı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'tan 27 Eylül'den(2024) beri haber alınamıyor. Rojin Kabaiş, en son arkadaşlarına Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği biliniyor.

Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Rojin'in en son telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söylediği ortaya çıkmıştı. Rojin’in kaybolduğu günden sonra Bardakçı Mahallesi'ne giriş çıkış yapan yaklaşık 400 araç incelendi. 10 Ekim günü Rojin'e ait başörtüsü sahilde bulundu.

ARAMA ÇALIŞMALARI O BÖLGEDE YOĞUNLAŞTI

Rojin'i arama çalışmaları özellikle başörtüsünün bulunduğu Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede arttı. Diyarbakır ve Erzurum emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de arama çalışmalarına yardım ediyor. Kadavra köpeğinin dün tepki vermesi üzerine bölge metal dedektörü ile tarandı. Polis bazı noktalarda kazı çalışmaları yaptı. Bölgede yapılan çalışmalarda şu ana kadar Rojin'e ait yeni ize rastlanmadı.

Kaynak:DHA