Rektörün oğlunun önlenemez yükselişi: Üçüncü maaşı yasalara göre 10 bin TL’den az olamaz

Rektörün oğlunun önlenemez yükselişi: Üçüncü maaşı yasalara göre 10 bin TL’den az olamaz
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün oğlu Dr. Kemal Taha Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki ve Saray’daki görevlerinden sonra konkordato komiseri oldu. Yasalara göre yeni maaşı 10 bin TL'nin altında olamaz.

İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’ne konkordato komiseri olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki ve Saray’daki görevlerinin yanı sıra üçüncü göreviyle Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün oğlu Dr. Kemal Taha Hülagü atandı.

Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü

Bağımsız Kocaeli'den Sebahattin Aydın'ın haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasi Koordinasyon Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Sadettin Hülagü’nün oğlu 36 yaşındaki Dr. Kemal Taha Hülagü, yeni bir görev daha aldı. 

Hülagü, Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu üyesi 

Hülagü’nün oğlu Kemal Taha Hülagü'nün, babasının üniversitesinden mezun olur olmaz sınavsız olarak önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü yapıldığını ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürü olduğu, burada 1 gün çalıştıktan sonra “memur” sıfatını alarak Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’na geçtiği belirtilmişti.

Hülagü, Konkordato komiseri 

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden yapılan bildirimde, “Davacı İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi tarafından mahkememizde açılan konkordato davası nedeniyle; davacı şirkete mahkememizce 18/03/2021 tarihli karar ile konkordato komiseri olarak Ahmet Cemkut Badem ve Hakan Çebi yanında Kemal Taha Hülagü‘nün de atanmasına karar verilmiş ve İİK’nun 288/2 maddesi ve ilgili maddeleri çerçevesinde atanan konkordato komiserinin ilanına karar verilmiştir” denildi. 

Üçüncü maaşı ne kadar?

Resmi olarak belirlenmiş olan Konkordato Komiseri maaşının alt limiti, 10 bin TL. Yasaya göre konkordato komiseri görevini üstlenen kişi en fazla 5 şirketin davasını takip edebilir.

 

Etiketler :