CHP'li Yavuzyılmaz Türk Telekom'daki AKP'li bürokratların aylık gelir dökümünü çıkardı

Halk TV'de Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu 'Günaydın Türkiye' programına bağlanan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyelerinin maaşlarını açıkladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Twitter hesabında Türk Telekom yönetiminde yer alan AKP'lilerin gelir dökümünü paylaştı. Halk TV'de Savaş Kerimoğlu'nun sunduğu Günaydın Türkiye programına baplanan Yavuzyılmaz, maaş dökümüyle ilgili detayları paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olan Yiğit Bulut'un aylık 200 bin TL'lik gelire sahip olduğunu belirtti. 

Yiğit Bulut'un maaşı ne kadar? 

Yavuzyılmaz Yiğit Bulut hakkında "Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi ve yine Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi dolayısıyla onun da üç maaş aldığını net bir şekilde görüyoruz. Bunların dışında derneklerden, vakıflardan aldıkları maaşlar var bu maaşların toplamda 200 bini bulduğunu söyleyebiliriz. Yine Selim Dursun var aynı zamanda Ulaştırma ve Alt yapı Bakan Yardımcısı, Nureddin Nebati hem Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi hem de Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı" dedi. 

Deniz Yavuzyılmaz'ın yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle: 

"Türk Telekom’un yönetim kurulunda bildiğiniz gibi yine devletin hissesi dolayısıyla bürokratlar yer alıyor, bu bürokratlar çok rollü bürokratlar yani devlet mekanizmasında tek bir görevleri yok, çok fazla görev alıyorlar dolayısıyla da çok fazla maaş alıyorlar.

Aslında biraz bu kişilere dikkat çekmek için ve devlet yönetimini sadece bir zümre yapılmaya çalışıldığını ortaya koymaya çalıştık. Bu bakımından yaptığım araştırmada Türk Telekom yönetim kurulundaki üyelerin bu çok rollü bürokratların maaşları ne kadardır diye sorduk.

 

 

 

Tabii ki farklı kurumlardan da maaş alıyorlar, 4-5 yerden maaş alıyorlar ama Türk Telekom’da ne kadar alıyorlar diye bu nedenle bu doğrultuda yaptığım araştırmalarda, Türk Telekom’un genel kurul toplantı tutanaklarına ulaştık ve onların analizine gittiğimiz zaman adeta bir bulmaca çözmek zorunda kaldık.

2021 yılında yaptıkları genel kurul toplantı tutanaklarına bakıyoruz, ücretler nedir ve bunun tespiti nasıl yapılmıştır diye, orada yazan ifade şu, '2020 yılındaki maaşları artı 6 maaş ikramiye ve 2020 yılının TÜFE'si oranında da net maaş arttırılmıştır' deniyor ama maaşla ilgili bir rakam yazmıyor.

Bu sefer biz 2020 yılındaki maaşları belirleyen tutanaklara baktık onda da diyor ki 2019’daki maaş artı dört maaş ikramiye artı tüfe diyor.

2019'a bakıyoruz bu sefer 2018 yılındaki maaş diyor yani adeta bir bulmaca gibi ve neticede biz dip rakamda ilk çıkan o net maaş tutarına ulaştık 2018 yılı itibariye 15 bin artı iki maaş ikramiye..

Yani 2019 yılında 20 bin 357 lira, 2020 yılında 26 bin 797 lira ve 2021 yılında 33 bin 849 lira ortalama aylık maaş alıyorlar ve bu sadece bir kurumdan aldıkları maaş.

Örnek verirsek Ömer Fatih Saylan, hem Türk Telekom’dan maaş alıyor hem de ulaştırma ve alt yapı bakan yardımcısı. PTT Yönetim kurulu üyesiydi yakın zamana kadar, bu verdiğim 33 bin 849 TL’lik maaşı en az üç ile çarpmak mümkün"

Etiketler :