Refah partili başkan fena yakalandı. 7 yıldır sıkıp sıkıp karıştırmış

Refah partili başkan fena yakalandı. 7 yıldır sıkıp sıkıp karıştırmış
Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya'ya ait firmanın 7 yıl boyunca toğum yağı kattığı sahte zeytinyağları, natürel zeytinyağı diyerek sattığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2 Ekim’de açıkladığı kara liste insan sağlığını tehlikeye atan gıda işletmelerini bir bir ifşa etti. Bakanlığın kara listesinde pek çok zeytinyağı üreticisi yer alırken bir tanesinin kimliği dikkatleri üzerine çekti.

YENİDEN REFAHLI BAŞKAN ZEYTİNYAĞINA TOĞUM YAĞI KATMIŞ

Yeni Asır'da yer alan habere göre, Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanı Hüseyin Kaya’ya ait firmanın fason olarak ürettiği natürel zeytinyağlarına toğum yağı karıştırdığı tespit edildi.

Aydın Yeni Foça’daki bir işletmede yapılan denetimde 250 litre zeytinyağında toğum yağı bulundu.

Zeytinyağlarının Başkan Kaya’nın sahibi olduğu Tarım Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Ltd. Şti.’den temin edildiğinin belirlenmesi sonrası ekipler bu sefer Başkan Kaya için harekete geçti.

Başkan Kaya’nın fabrikasında yapılan denetimde natürel zeytinyağı olarak satılan ürünlerde toğum yağı bulundu.

780x411-hileci-baskanin-refahi-sona-erdi-1728160601416.jpeg

PİYASAYA TONLARCA SAHTE ZEYTİNYAĞI SÜRDÜ

2017 yılında kurulan firma köylülerden aldığı zeytinyağlarını fabrikasında işleyip satıyordu. Başkan Kaya’nın 7 sene içerisinde piyasaya tonlarca sahte zeytinyağı sürdüğü iddia ediliyor.

Yaşanan bu skandal sonrası Hüseyin Kaya hakkında yasal işlem başlatılırken kendisi iddialara yönelik bir açıklama yapmadı.

Kaynak:Haber Merkezi