Rasim Ozan Apo'nun şu an ne yaptığını açıkladı. Bahçeli Apo'yu Meclis'e çağırdı

Rasim Ozan Apo'nun şu an ne yaptığını açıkladı. Bahçeli Apo'yu Meclis'e çağırdı
Fetullahçı Terör Örgütü’nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını savunmasıyla hatırlanan Rasim Ozan Kütahyalı, Devlet Bahçeli'nin Öcalan'a yaptığı 2. çağrının ardından yaptığı paylaşımda, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın şu an ne yaptığını açıkladı.

FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında takındığı tavırla tanınan AKP yandaşı Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda terörist başı Abdullah Öcalan’ın ne yaptığını açıkladı. Kütahyalı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan’a Meclis’e gelme çağrısında bulunduğu konuşmasının ardından gerçekleştirdiği paylaşımda, "Abdullah Öcalan… Bavullarını hazırla… İmralı’dan Ankara’ya geliyorsun…” ifadelerini kullandı.

rasim-ozan-tweet.png

BAHÇELİ NE DEDİ?

Devlet Bahçeli, grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, "TBMM'de her meselenin ele alınıp milli akılla çözümü mümkün ve mecburidir. Eğer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecekte herkes ittifak halindeyse o halde gövdemizi koymaya varız. Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun, terörün bittiğini, örgütün tasfiye edildiğini tek taraflı ilan etsin.” ifadelerini kaydetti.

Yaptığı çağrıyı henüz anlamayanların sayısının fazla olduğunu söyleyen Bahçeli, “Türkiye Yüzyılı'nda terörü sıfırlamak amacına matuf ikinci hüküm cümlem şöyledir: Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın." ifadelerini kullandı.

bahcel.webp

EV HAPSİ İSTEMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli’den geçtiğimiz haftalarda dikkat çeken bir hamle gelmiş ve Bahçeli, DEM Parti’li milletvekillerinin elini sıkmıştı. Daha sonra ise, grup toplantısında terörist başı Öcalan’a çağrıda bulunan Bahçeli, "Her türlü hizmete açığım' diyen terörist başı, çıksın terörü bitirdiğini ilan etsin" ifadesini kaydetmişti.

Kütahyalı, PKK elebaşı Öcalan'ın ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ankara'da ev hapsinde tutulması gerektiğini ifade etmiş ve Öcalan’ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası’nın turizme açılmasını istemişti.

"Öcalan ile Kandil arasında bir telekomünikatif bağ yoktur diyemem. Burada Öcalan'ın silahların susmasına, silahların gömülmesinden yana olduğu çok açık. Net bilgi bu. Ha Kandil tartışmalı. Kandil . Burada önemli olan nedir? Bu PKK dediğimiz hareket. Biz Türklere göre terör örgütü. Kimlerine göre değil. Ama bu PKK örgütünün temel lideri kimdir? Abdullah Öcalan. Diğerleri Abdullah Öcalan'ın yanında hiçbir şey değil.” ifadelerini kullanan Rasim Ozan, Selahattin Demirtaş’ın da gençler üzerinde bir ağırlığı olduğunu ifade etmişti.

Rasim Ozan, “Peki Kandil'in silah bırakmasını ikisi de şartız koşulsuz istiyor mu? İstiyor. Özellikle Öcalan kesin olarak istiyor. Peki buradan gelelim şimdi. Devlet beyin put kırıcı çıkışıyla müthiş bir süreç var.” demişti.

rasim-ozan.jpg

"ANKARA'DA YATMASI DEVLETİN MENFAATİNE"

Yaptığı değerlendirmede, “Acaba Abdullah Öcalan'ın İmralı'da kalması mı devletin menfaatinedir? Yoksa Abdullah Öcalan'ın Ankara'da yatması mı devletin menfaatinedir? Hapishane aynı hapishane. Hapishane hapishane. İmralı'da da özel koşullarda kalıyor. Ankara'da özel koşullarda aynı şekilde güvenlikli bir şekilde kalsa bu devletin aleyhine mi? Devletin menfaatinin aleyhine mi?” ifadelerini kullanan Rasim Ozan, “Yoksa daha önceki bu iletişim bozuklukları olmayacak, Ankara'da doğrudan konuşabilecek ve doğrudan netice alabilecek bir durum mu olacak?” söyleminde bulunmuştu.

Amaçlarının; bir Mehmetçiğin daha şehit verilmemesi, akan kanın tamamen durması ve silahların ebediyen toprağa gömülmesi olduğunu ileten Kütahyalı, “İmralı'da yatması mı Abdullah Öcalan'ın daha efektif olur? İmralı'da yatması mı devletin daha menfaatine olur? Yoksa Ankara'da yatması mı devletin daha menfaatine olur? Herkese bu soruyu soruyorum. Benim cevabım net. Ankara'da yatması devletin daha menfaatine olur. Türkiye'nin daha menfaatine olur.” ifadelerini kaydederek “İmralı artık turizme açılsın.” demişti.

marali.webp

"DEMİRTAŞ DA BİR EVDE KALMALI"

“Turizme açılsın kardeşim ya! İmralı'ya yok koşteler gidiyor, koşteler gitmiyor, duruyor. Orada ne mesaj verildiği belli olmuyor. Normalde. Selahattin Demirtaş'ta Ankara'ya nakledilmeli. Selahattin Demirtaş da Ankara'da özel güvenlikli bir evde, hapis kalmadı. Hapis hapishanedir kardeşim!” söyleminde bulunan Rasim Ozan, “Hem Kandil'e hem deme. Bu Türkiye'ye faydasız mı olacak, faydalı mı olacak? Daha faydalı olur. Bu benim görüşüm. Benim düşüncem bu. Ortaya atıyorum. Sizde düşünün. İmralı'da kalması mı devletin daha menfaatine? Ankara'da kalması mı?” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi