Ramazan'ın Gözde Yemeği İçin Kullanılıyor. Etten Bile Pahalı! Kilosu Kayseri'de 900 Lirayı Geçti

Ramazan'ın Gözde Yemeği İçin Kullanılıyor. Etten Bile Pahalı! Kilosu Kayseri'de 900 Lirayı Geçti
Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kurutulmuş çiçek bamyanın kilogram fiyatı, 900 lirayı geçiyor.

Hasadı haziran ayında başlayan ve ekim ayına kadar süren sarı renkli, küçük meyveli çiçek bamyası, genellikle kurutularak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin önemli bamya üretim merkezlerinden Amasya'nın Taşova ilçesinde kurulan pazarda üreticiler, kuruttukları bamyayı toptancılara satıyor. Toptancılar da ürünü Türkiye geneline pazarlıyor. Yaş olarak toplanan 6 kilogram bamyadan 1 kilogram kuru bamya elde ediliyor.

thumbs-b-c-648d5a0c2597030e287105d89ef8321f.jpg

RAMAZAN’DA KAYSERİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Vatandaşın bamya fiyatlarının arttığını söylemesine rağmen fiyatların hala aynı olduğunu belirten aktar Muhammed Hanzala Altun, “Bamya Kayseri’mizin geleneksel bir içeceğidir. Eskiden beri de düğün yemeklerinde kullanılır. Bir de Ramazan’ın vazgeçilmezi olarak bilinir. Ramazan’a hazırlık olduğu için yeni yeni bamyada da hızlı bir satış başladı. Vatandaşlar bamyanın fiyatının arttığını söylüyor ama bizde fiyatı geçen seneyle aynı ve kilo fiyatı 900 TL.

bamya-1.jpg

TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Talebin fazla olduğuna da değinen Altun, "Şu anda bamyaya talep fazla ve bamyanın faydası da çok fazla. Bağırsaklara faydası olan bir ürün. Ramazan’da da tercih edilmesinin sebebi bağırsakları rahatlatmasıdır. Ramazanda sıvı tüketilmediği için kabızlık problemleri olmaması için bamya tercih ediliyor. Şu anda bamya satışları hızlı” dedi.

Etiketler :