Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu: Erken seçim olmazsa Erdoğan'ın adaylık şansı yok

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın moderatörlüğünde ekrana gelen Medya Mahallesi programına konuk olan Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına hangi koşullarda aday olabileceğini değerlendirdi.

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın moderatörlüğünde ekrana gelen Medya Mahallesi programına konuk olan Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Erdoğan'ın anayasaya göre adaylık şansının olmadığını söyledi.

Anayasadaki kuralların adaylık koşullarını açıkça belirttiğini söyleyen Kalaycıoğlu şöyle konuştu:

"Erdoğan'ın aday olup olmayacağının saptanması gerekiyor. Onun basit bir mesela olduğu kanısında değilim. Şu an adaylık şansı yok, anayasa gayet açık, 'iki kere seçilir' diyor. Orada bir hileye gidiyorlar, diyorlar ki birincisinde 2017 referandumu öncesinde seçilmişti, 2017 referandumu sonrası anayasa değişti."

Meclis 'erken seçim' derse Erdoğan aday olablir

Kalaycıoğlu, Erdoğan'ın adaylığının erken seçim kararıyla sağlanacağını belirterek şöyle devam etti:

"Yeni bir anayasa yok, 1982 Anayasası'dır bu, onun değişmiş şeklidir. Çeşitli defalar değiştirildi, ilk defa değiştirilmedi. Dolayısıyla 1982 Anayasası'na göre seçilmiştir, iki defa seçilmiştir, tekrar seçilemez. Meclis erken seçim kararı alırsa ki alabilir, zaten muhalefet de istiyor, oy da verebilir. O zaman Erdoğan aday olabilir"