Polis memuru Cihat Ermiş'i şehit eden katile verilen ceza belli oldu

Büyükçekmece’de kendisine yardım etmek için gelen polis memuru Cihat Ermiş’i şehit eden Muhammet Berke Çorak’ın yargılandığı davada karar açıklandı.

Büyükçekmece’de kendisine yardım etmek için gelen polis memuru Cihat Ermiş’i şehit eden Muhammet Berke Çorak’ın yargılandığı davada karar açıklandı. Bakırköy Adliyesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme sanık Çorak’ın ’kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti sanık Çorak’ın ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçundan ise 1 yıl 3 ay hapsine karar verirken ‘kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma’ suçundan ise 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

pislilk.jpg

Büyükçekmece’de 9 Ekim 2023 tarihinde 31 yaşındaki polis memuru Cihat Ermiş’i şehit eden 20 yaşındaki Muhammet Berke Çorak’ın yargılandığı davada karar çıktı. Duruşma, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken duruşmaya tutuklu sanık Muhammet Berke Çorak’ın SEGBİS sistemi bağlandığı belirtildi. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu ve şehit Cihat Ermiş’in eşi, annesi ve babası da duruşmaya katıldı.

ehit.jpg

aile.jpg

Kaynak:halktv.com.tr