Polis kılığına giren hırsızlar kuyumcuyu kelepçeleyip soydu

Polis kılığına giren hırsızlar kuyumcuyu kelepçeleyip soydu
Şafak vakti polis kılığında kuyumcunun evine giren hırsızlar, ev sahiplerini kelepçeledikten sonra 2 kilo 300 gram altın ve 10 bin TL çaldı.

Şanlıurfa'da polis kıyafeti giyerek şafak vakti evine gittikleri kuyumcu ile kuzenini kelepçeleyen 7 hırsız, 2 kilo 300 gram altın ve 10 bin TL çaldı. Şüpheliler, güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalandı.

Dün saat 05.00 sıralarında Eyyübiye Mahallesi'nde meydana gelen olayda kuyumculuk yapan Vahit E. yanında kuzeni Naci S. ile birlikte evde bulunduğu sırada hırsızlar dairenin ziline bastı. İçeri giren polis kıyafetli 7 hırsız, Vahit E. ile Naci S.'yi yere yatırıp, kelepçeleyerek evde aramaya yapacaklarını söyledi. Evi arayan 7 kişi, odada bulunan kasayı fark edince Vahit E.'den anahtarını istedi. Kasayı açan şüpheliler, kasada bulunan 2 kilo 300 gram altın, 10 bin TL, 10 cep telefonu ile 1 bilgisayarı çalarak evden çıktı.

GERÇEK POLİSLER OLAY YERİNDE

Kelepçeli şekilde yerde yatan Vahit E. ile kuzeni Naci S., polis sandığı şüphelilerin polis olmadıklarını anlayınca komşularından yardım istedi. Durumun bildirilmesinin ardından olay yerine gelen polis ekipleri, kuyumcuya herhangi bir operasyon yapılmadığını ve soyulduğunu söyledi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Çalışma başlatan polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarının inceledikten sonra 7 şüphelinin kimliğini belirledi. Ekipler kent merkezi ve Harran ilçelerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonlar ile şüpheliler F.A., A.D., O.Z., E.B., H.B., H.D. ve H.B.'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Kaynak:DHA

Etiketler :