Plakasız Araçla Gelip Kurşun Yağdırdılar

İzmir Bayraklı ilçesinde 2 kişinin yaralandığı, Hüseyin Akgün'ün (28) hayatını kaybettiği silahlı saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olayda biri 10 yaşında iki kişi de yaralanmıştı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Bayraklı Gümüşpala Mahallesi'nde 23 Mayıs 2024 günü saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, motosikletle seyir halinde olan 28 yaşındaki Hüseyin Akgün ve H.A'ya, plakasız bir otoombilde bulunan kişiler tarafından ateş edildi. Olayda sırtından vurulan Akgün hayatını kaybetti. Motosiklette bulunan H.A ile yoldan geçmekte olan 10 yaşındaki M.A.Ö yaralandı.

Yaralılar kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken, saldırganlar olay yerinden kaçtı.

61859-1.jpg

İZMİR POLİSİ ÖNCE KİMLİKLERİ BELİRLEDİ SONRA GÖZALTINA ALDI

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan ortak çalışmalarda, saldırganların önce kimlikleri belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın asıl faili E.K'yi Manisa Salihli'de saklanmış olduğu çiftlik evinde gözaltına aldı. Diğer şüpheli M.D ile onlara yardım eden 7 kişiyi de gözaltına aldı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 9 kişiden olayı gerçekleştiren E.K ve M.D, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakılırken, 3 kişi de savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.