Pelin Karaca cinayetinde katil önce boğmuş sonra 'kaza' demek için arabayla ezmiş

Pelin Karaca cinayetinde  katil önce boğmuş sonra 'kaza' demek için arabayla ezmiş
21 yaşındayken Manisa'da cinayete kurban giden Pelin Karaca'nın cinayetiyle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Katil Ali Uysal'ın Karaca'yı önce boğduğu sonra olaya kaza süsü vermek için araba ile üzerinden geçtiği ortaya çıktı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 17 Eylül tarihinde 'kayıp' olarak aranan Pelin Karaca'nın 37 yaşındaki Ali Uysal tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan Uysal, ifadesinde tartıştıkları esnada aracının freninin boşaldığını, aracın önünde olan Pelin Karaca'yı altına alarak ölümüne sebep olduğunu, cesedini Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Alahabalı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık araziye gömdüğünü söylemişti. Tarif ettiği yerde de yapılan aramada Karaca'nın cenazesi bulunmuştu.

"3 KEZ TOPRAĞA VERİLDİ"

Sabah Gazetesi'ne konuşan acılı abla Ebru Karaca, "Kardeşim cenazesi de dahil 3 kez toprağa gömüldü. Kardeşimi önce boğmuş sonra arabayla ezmiş. Olay evimize yakın Türkmen Köyü'nde yaşanmış. Oraya gömmeye çalışmış, Yakalanacağını düşünerek cesedi Eşme Gölet kenarına götürüp buraya gömmüş." dedi.

CESEDİ 70 KM TAŞIMIŞ

Ali Uysal tarafından evlerinin yakın olan kırsal Türkmen Mahallesi'nde öldürüldükten sonra burada toprağa gömüldüğü, ancak yakalanabileceğini düşünerek cesedi yaklaşık 70 km uzaklıktaki Uşak'ın Eşme ilçesine arabayla taşıdığı, ikinci kez buraya gömdüğü ifade edildi. Ayrıca katil Ali Uysal'ın Pelin Karaca'nın annesi Nihal Karaca'ya ait 700 metrekare araziyi vekaletname ile 280 bin liraya satıp, parayı vermediği de ortaya çıktı.

"KATİLE ABİ, ANNESİNE 'ANNE' DEDİK"

Katil Ali Uysal'ı ailelerinden biri gibi gördüklerini ifade eden Ebru Karaca, "Ali Uysal'a hep abi dedik. Annesine 'anne' dedik. Evimize kadar aldık. Ekmeğimizi paylaştık. Derdimizi ona anlattık. Yeri geldi ağladık. Yeri geldi güldük. Cinayeti neden işlediğine dair aklımıza hiçbir sebep gelmiyor. Kazayla öldürdüğünü söylemiş. Asla buna inanmıyoruz. Yalan söylüyor. Polislerden aldığımız bilgiye göre ilk önce boğmuş, daha sonra arabayla ezmiş çocuğu. Kaza süsü vermek için böyle bir şey yapmış" dedi.

Kaynak:Sabah