Peker'e 'Türklük Hakanı' unvanı veren isim Saray'danmış

Peker'e 'Türklük Hakanı' unvanı veren isim Saray'danmış
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, çektiği videoda Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği bir organizasyonda kendisine 'Türklük Hakanı' unvanı verildiğini söylemişti. Peker'e o unvanı veren isim Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube'dan yayınladığı videoların birinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik 'pislik' ifadesine tepki göstererek, zamanında Kültür Bakanlığı sponsorluğunda düzenlendiği iddia edilen bir etkinlikte kendisine 'Türklük Hakanı' unvanı verildiğini söylemişti. 

Peker'in videosundaki açıklamaları şöyle:

"Ben Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği organizasyonda Dünya Türklük Hakanı olmadım mı? Oldum. Kazakistan'dan, Özbekistan'dan milletvekilleri gelip Dünya Türklük Hakanlığı kaftanı giydirmediler mi? Kültür Bakanlığı'nın sponsorluğunda..."

Kim olduğu belli oldu 

Karar'ın haberine göre 29 Kasım 2015'te İstanbul Ataşehir'de gerçekleştirilen Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinlikleri sırasında sahnede bulunan ve sponsorların logolarının yer aldığı dekorda, Kültür Bakanlığı'nın da logosu yer almıştı. 

Peker'e 'Türklük Hakanı' unvanı verilen etkinliğe katılan ve konuşma yapan bakanın ise etkinlikten bir hafta önce görevini devreden eski Kültür Bakanı Yalçın Topçu olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Yalçın Topçu halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapıyor.