"Patlama anında kaçın koşun diyorlarmış; bu çözüm mü?" - ÖZEL

Havai fişek fabrikasındaki patlamada dayısını kaybeden avukat Gülşen Uzuner, "Siz önlem almıyorsunuz. Patlama anında kaçın, koşun diyorlarmış, bu çözüm mü?" dedi.

Sakarya Hendek'te meydana gelen havai fişek fabrikasında patlamada hayatını kaybeden avukat Gülşen Uzuner “Yaralı ve ölüm kayıtlarında adı yok, bedeni yok. Ama aileyi arayıp muhtar ‘cenazeniz yolda geliyor’ dedi. Söyleyen patronmuş. Devlet bilmiyor, patron nereden biliyor? Cenaze mi kaçırıyorsunuz?” demişti. Avukat Gülşen Uzuner, Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'na konuk oldu. Uzuner, "Önlemler alınmadı, kamu otoritesi denetlemedi." dedi.

Uzuner'in konuşmasından öne çıkan satırbaşları:

"Bile bile yaşadığımız, bile bile gelen bir süreç. O yüzden iş cinayeti diyoruz.

Fabrikada önlemlerin alınmadığı biliniyordu. İnsanların ekmeğini kazanmakla canı arasında tercih yapmak zorunda kaldığı bir yerdi. Daha önce Dayım Geyve'de de patlama yaşamıştı. İşçiler daha önce birkaç patlama olduğunu söylemişti. Şirket, aile şirketi anladığımız kadarıyla ve farklı isimlerle faaliyetine devam etmiş. 

Dayım önceki iki gün gitmemiş. Bunun sıcaklıktan kaynaklanan bir ısınma olduğunu düşünüyoruz. Bize söylenenler de bu yönde. Malzemenin jelatinle kaplandığı ve sıcaklığa bağlı ısınmaya neden olduğunu yönünde. Birkaç gün içinde de küçük bir yangın yaşanmış.

Patron, kuzenime 'Bir tehlike görüyorlarsa çalışmasınlar o  zaman. Zaten tehlikeli bir iş kolu çalışmak zorunda değilsiniz' demiş baş sağlığından sonra. Önlemler alınmadı, kamu otoritesi denetlemedi.

Sadece kendi zararlarını düşünen bir yaklaşım içindeydiler. Gariban zaten sesleri çıkmaz, yaklaşımı söz konusu.

Siz önlem almıyorsunuz. Patlama anında kaçın koşun diyorlarmış; bu çözüm mü?"

Ne olmuştu?

Sakarya Hendek'te meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamada hayatını kaybeden dayısı Muhammet Seyfi Çanakçı’nın cenazesini bulamadıklarını sosyal medya hesabından duyuran avukat Gülşen Uzuner, savcılığın cenazeyi bulduğunu ve teşhis için çağrıldıklarını aktarmıştı. Uzuner, "Yüksek sesle sorduğumuz sorumuzun yanıtını aldık. Cenazemizi teslim ediyorlar şimdi" diye yazmıştı.

 

Etiketler :