Paris Teksas filmi Antalya'da gerçek oldu

Paris Teksas filmi Antalya'da gerçek oldu
1984 yapımı Paris Teksas filmini hatırlatan bir olay Antalya'da yaşandı. 33 senedir ailesinin aradığı Kemal Demir, polis kontrolünde ortaya çıktı. Hukuken kişilik haklarına da son verilen Demir, "Hayatımdan memnunum" dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Jandarma ekipleri, şüphe üzerine hurda toplayan bir kişiyi durdurup kimlik kontrolü yaptı.

Üzerinden kimlik çıkmayan fakat isminin Kemal Demir olduğunu belirten hurdacının 33 yıl önce Yalova'daki ailesinden ayrıldığı ve kendisinden haber alınamadığı belirlendi.

Kemal Demir'in 1991'de ailesinin yanından ayrılıp Bodrum ve Kuşadasına ardından da Alanya ve Manavgat'a gittiği öğrenildi.

914673.jpg
Kemal Demir

Ailesi ile hiç iletişime geçmeyen Demir'in anne ve babasının 1993'de yaşamını yitirdiği, kardeşlerinin de veraset işlemleri için de gaiplik davası açtığı öğrenildi. Demir hakkında 28 Şubat 2018'de gaiplik (Bir kimsenin ölüm tehlikesi içinde kaybolması veya kendisinden uzun süre haber alınmaması sonucu yargıç kararı ile kişiliğine son verilmesi) kararı verildiği öğrenildi.

"HAYATIMDAN MEMNUNUM"

Jandarma karakolunda ifade verdikten sonra serbest bırakılan Demir'in "Arada 1 yıl Alanya'da yaşadım, bunun haricinde 2002 yılından bu yana Manavgat'ta yaşıyorum. Geri dönüşüm işi yapıyorum. Hayatımdan memnunum" dediği öğrenildi.

PARİS TEKSAS FİLMİNİ HATIRLATAN İFADE

Demir'in geçmişine dair anne ve babasından başka bir şey hatırlamadığını söyleyip "Onlar da ölmüş. Gaiplik iptali ve miras gibi bir talepte bulunmayacağım. Yaşantımı burada sürdüreceğim" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

PARİS TEKSAS'IN KONUSU NEDİR?

Yıllarca kayıp olan Travis, Teksas çölünde bulunur. Travis'in ağabeyi onun hafızasını yavaş yavaş yerine getirip çocuğunu ve karısını hatırlamasını sağlar. Filmi kritiğini yapan birçok kişi Travis'in disosiyatif füg hastalığından muzdarip olduğu yorumunu da getirmiştir. Bu hastalık Evrim Ağacı'nda yer alan bilgiye göre şöyle açıklanmakta:

Disosiyatif füg, tanımı gereği amneziyi doğal olarak içerir; çünkü kişinin bulunduğu yeri terk edip günlerce ya da aylarca yeni yerlerde yeni bir kimlik arayışına girmesiyle karakterize edilen füg, kişinin gerçek geçmişine ait belleği kısıtlandırmaktadır.

Füg, Latincede "uçma eylemi" anlamına gelen fuga sözcüğünden türetilmiştir. Kişinin aklının uçup gitmesi olarak düşünebilirsiniz; ancak aslen belli bir rotada giden bir sürecin, bir yerden sonra bir başka rotaya girmesiyle ilgili bir metafora işaret etmektedir.

Kaynak:DHA