Özgür Özel: Uçak'ta Erdoğan'a soru soracak gazeteci yokmuş

CHP Lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bahçeli sorusu sormayanları eleştirdi. Özel, "Uçakta gazeteci yokmuş. Gazeteciler mutlaka soracaktır inancımı koruyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör örgütü PKK'nın saldırı düzenleyip beş kişiyi şehit ettiği TUSAŞ'ı ziyaret etti.

Özgür Özel, ziyaretin ardından açıklamada bulundu. Özgür Özel, TUSAŞ'a yapılan saldırıda güvenlik zaafiyeti iddiasına dikkat çekti. Özel, TUSAŞ gibi askeri teknoloji üretilen bir yerin güvenliğinin özel şirketler değil devlet tarafından denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Özel, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı değerlendirmelerinin hızla yapılması gerektiğini söyledi.

29 EKİM ÇAĞRISI

Özel, 29 Ekim için de çağrıda bulundu. Özel, terörün amacını korku ortamı yaratmak olduğuna ve buna hem siyasilerin hem yurttaşların buna karşı durması gerektiğini ifade etti. Özel, 29 Ekim'de gösterilecek Cumhuriyet ruhunun teröre en iyi yanıt olacağını dile getirdi. Özel, "86 milyonu 29 Ekim'de Cumhuriyet'e sahip çıkarken meydanlarda olmaya, Anıtkabir'e yürümeye, bu ülkenin düşmanlarına meydan okumaya davaet ediyorum" dedi.

"GAZETECİLER GAZETECİLİĞİNİ YAPSIN"

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışı dönüşü tek bir gazetecinin MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Terörist başı Meclis'te konuşabilir' açıklamasının sormaması hakkında şunları dile getirdi:

  • "Bu sorunun muhatabı ben değilim. Uçakta gazeteci yokmuş sormamışlar. Gazeteciler mutlaka soracaktır yanıt alacaksınızdır. Buna inancımı koruyorum.
  • O gazetecilerin çocukları bir gün, benim babam eskiden gazeteciydi diyecekledir.
  • Kimdi deyince o gazeteci değildi derler. O yüzden gazeteciler gazeteciliğini yapsın. Onun dışında değerlendirme. Herkesin merakını gidecerek olan ben değilim, Erdoğan adına konuşamam. Onu siz sağlayacaksınız."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi