TUSAŞ'ın özel güvenliği Hasan Doğan'ın kayınçosuna teslim edilmiş. İsmail Saymaz açıkladı

TUSAŞ'ın özel güvenliği Hasan Doğan'ın kayınçosuna teslim edilmiş. İsmail Saymaz açıkladı
Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerinde meydana gelen terör saldırısı tüm ülkeyi derinden sarstı. Saldırı sonucunda 5 kişi şehit olurken 22 kişi de yaralandı. Saldırının ardından ise İsmail Saymaz, TUSAŞ’a ilişkin çarpıcı bir detay paylaştı ve tesisin özel güvenliğinin, Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın kayınçosuna teslim edildiği ortaya çıktı.

Ankara’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerinde, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısının ardından dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. TUSAŞ’ın özel güvenliğinin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın kayınçosu Mustafa Çiftçi'ye teslim edildiği açığa çıktı.

Söz konusu durumu ortaya çıkaran gazeteci ve Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Çiftçi‘nin TUSAŞ’ta Kurumsal Güvenlik Müdürü olarak çalıştığını ifade etti.

Saymaz, Çiftçi’nin güvenlik koordinasyonundan sorumlu olduğunu, sosyal medya hesabında sıklıkla Doğan'ın etkinliklerini paylaştığını iletti. İsmail Saymaz, TUSAŞ'taki güvenlik zaafiyetini sormak amacıyla Çiftçi’yi aradığını ancak kendisine geri dönmediğini belirtti.

Bu arada, CAT Güvenlik Genel Müdürü Mustafa Civelek, Saymaz'a yaptığı açıklamada, kendilerinin yalnızca ek tesislerden sorumlu olduklarını, ana binanın güvenliğini bizzat TUSAŞ'ın sağladığını açıkladı.

whatsapp-image-2024-10-25-at-15-11-28.jpeg

NE OLMUŞTU?

23 Ekim günü Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) gasp ettikleri bir taksiyle gelen iki terörist tarafından gerçekleştirilen saldırıda, beş kişi şehit olmuş, 22 kişi de yaralanmıştı.

Terör saldırısında TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan’ın şehit olduğu açıklanmıştı.

1.webp

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ YALANLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ’ın güvenliğinin, Hasan Doğan’ın kayınbiraderine teslim edildiğine ilişkin iddiaları yalanladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın akrabası olarak bahsi geçen Mustafa Çiftçi'nin, ilgili özel güvenlik firmasına sahip olduğu veya yönetici olarak çalıştığı iddiası gerçek dışıdır. “ ifadelerine yer verilirken Mustafa Çiftçi’nin, TUSAŞ Güvenlik Biriminde sözleşmeli olarak çalışan bir personel olduğu ifade edildi.

caption.png

dezenformasyon.png

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi