Özgür Özel ile TİP arasında 'ayağa kalkma' polemiği: Meclis'teki her konuşmanızı ben devrettim size

CHP Genel Başkanı Özel, isim vermeden CHP'li milletvekillerin Erdoğan'ın TBMM kürsüsüne yürürken ayağa kalkamalarını eleştiren Türkiye İşçi Partisi'ne sert çıktı. Özel, katıldığı programda, “Bir tanesi çıkmış biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız… Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte sana, ben devrettim” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında "ayağa kalkma" polemiği yaşanıyor.

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, çarşamba günü yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM kürsüsüne yürüdüğü esnada muhalefet milletvekillerinin ayağa kalkmalarını "Değil ayağa kalkmak, Erdoğan Meclis'teyken orada olmayı dahi kendimize yediremiyoruz" sözleriyle eleştirmişti.

Özgür Özel, Medyascope'ta yayınlanan programda isim vermeden TİP'e göndermede bulundu. Özel'in sözlerine yanıt ise TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek'ten geldi.

medyascope.png

Özel, söz konusu yayında şunları söyledi:

“Bir tanesi çıkmış biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız… Ya partinin oyu yüzde 1.5 ve bizden giden tepki oylarıyla alıyorsun. Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte sana, ben devrettim.”

akyurelk.png

"HAZIRDAKİ OTORİTER REJİMİ DEVAM ETTİRİM DEMEKTİR"

Özgür Özel'in TİP'i hedef alan sözlerine TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek. “Beni eleştirene daha da söz devretmem”, halkın çıkarına da konuşsa sesini keserim demek hazırdaki otoriter rejimi devam ettirim demektir" ifadeleriyle yanıt verdi.

Akyürek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasi 101: Meclis’te halk tarafından seçilmiş vekile söz hakkı devretmek ancak demokrasiyi güçlendirir. Biz o sözleri anamızın/babamızın holding işlerine değil halkın çıkarları için kullanıyoruz. Yurttaşın sesi oluyoruz.

“Beni eleştirene daha da söz devretmem”, halkın çıkarına da konuşsa sesini keserim demek hazırdaki otoriter rejimi devam ettirim demektir.

Halk TV programlarına 1 yılı aşkındır TİP vekillerinin çağrılmayışı da bu ambargonun bir parçasıdır.

Kendi kendininiz ifşa ettiğiniz için teşekkürler.

Hakkınızda geçmiş olsun Özgür bey…”

zel-konusma.png

Kaynak:halktv.com.tr