Özgür Özel: Gelecek seçimin Cumhurbaşkanı adayı ben değilim

Özgür Özel: Gelecek seçimin Cumhurbaşkanı adayı ben değilim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı haber programında Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, 2028’de yapılması planlanan seçimle ilgili “Ben kazanma ihtimalimiz olan bir seçimde kaybettirecek işler yapmam" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir haber programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir süredir çok konuşulan adaylık tartışmaları ve erken seçim çağrısının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakta karşılanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, "Gelecekteki seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim. Seçmenin, Erdoğan karşısında ayağa kalktı diye bana kızıp oy vermeyecek hali yok. Ama bizim partinin sözünü duyabilecek AK Parti’ye önceden oy vermiş seçmen şimdi kulaklarını hiç olmazsa kapatmıyor. Bu bütün göstergeler bunu gösteriyor. Bu yüzden ben her türlü bedeli ödemeye hazırım. Gerekirse kendimi feda edeceğim ama partiye bu seçimi kazandıracağım." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN’I MECLİS’TE AYAKTA KARŞILAMASIYLA İLGİLİ ANKET YAPTIRACAĞIM"

Meclisin yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın ayakta karşılanmasına ilişkin verdiği talimatın çok eleştirilmesi konusunda Özel, CHP’nin Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamasıyla ilgili anket yaptıracaklarını söyledi. “CHP seçmeninin desteğinde azalma olabilir. Çok kötü aksettiriliyor. Sanki 2017’ye kadar kalkmadık. Daha önce sanki Abdullah Gül’e kalkmamışız gibi, Erdoğan’a kalkmamışız gibi, 2021’de kalkmamışız gibi” diye konuştu.

Yapılan eleştiriler hakkında sert tepki gösteren Özel, "Bir tanesi çıkmış, ‘Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız’ diyor. Partinin oyu yüzde 1,5. Bizden giden tepki oylarını alıyorsun. Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte" diyerek Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'a yüklendi.

Normalleşme sürecinin devam ettiğinin altını çizen CHP Genel Başkanı, "Normalleşme bitti diyorlar, bitmedi. Ben gerekli görürsem gider Erdoğan ile bir daha konuşurum. 28 Şubat paşalarını istedim, hallettiler; ben de teşekkür ettim" dedi.

Kaynak:halktv.com.tr