Özgür Özel-Beşşar Esad Zirvesi! CHP Kurmaylarından Kritik Açıklamalar

Özgür Özel-Beşşar Esad Zirvesi! CHP Kurmaylarından Kritik Açıklamalar
CHP kurmayları olası Özgür Özel-Beşşar Esad zirvesindeki konu başlıklarını anlatıp görüşme tarihi belli olunca da Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçeceklerini bildirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmek istiyor.

Başta Suriyeli sığınmacılar sorunu olmak üzere birçok konu üzerinde Esad'la konuşmak isteyen Özel'in isteği CHP kurmayları tarafından Şam Yönetimi'ne iletildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esad'la görüşme talebi hala kabul görmemişken de CHP Kurmaylarından dikkat çeken bir açıklamalar geldi.

"HEM RESMİ HEM GAYRİ RESMİ KANALLARLA İLETİŞİM AÇIK"

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; CHP'liler, "Hem resmi hem gayri resmi kanallardan iletişim açık. Bir görüşme ihtimalimiz her zaman bulunuyor” bilgisini paylaşıyor.

DIŞİŞLERİ İLE TEMASA GEÇİLECEK

CHP'nin olası görüşme için Suriye dosyası çalıştığı da öğrenildi. Olası bir Esad görüşmesi olursa da CHP'liler Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçeceklerini bildirdi.

"ULAŞTIRMAK İSTEDİĞİNİZ MESAJ VAR MI"

CHP kurmaylar, "Bakanlığı arar ve ‘Siz ne yapıyorsunuz, ulaştırmak istediğiniz mesaj var mı?’ deriz. Hakan Fidan ile bir görüşme de talep edebiliriz” ifadelerini kullandı.

CHP'liler, Esad'ın da tepki gösterdi muhalif silahlı unsurlar hakkında da şunları dile getirdi:

“ÖSO’yu (Özgür Suriye Ordusu) doğru bulmadığımızı söylüyoruz. Sığınmacıların dönüşü konusunda insancıl bir yol izlenmesi gerektiğini söylüyoruz. Hem Türkiye’nin sığınmacı sorunu çözülmeli hem Suriye istikrara kavuşmalı”