Özgür Özel: Bahçeli’ye soruyorum sen bu HÜDA-PAR'a ne diyorsun?

Özgür Özel: Bahçeli’ye soruyorum sen bu HÜDA-PAR'a ne diyorsun?
CHP lideri Özgür Özel, Balıkesir Susurluk Belediyesi’nde gerçekleştirdiği konuşmada Devlet Bahçeli’ye sert sözlerle yüklenerek anayasanın ilk 4 maddesini hedef alan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu hatırlattı. Ayrıca Özel, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarıyla gündem yaratan Bilal Erdoğan'a da yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Susurluk Belediyesi'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, gerçekleştirdiği konuşmada, "Anayasanın 4'üncü maddesine karşıyız" ifadesini kullanarak ilk 4 maddeyi hedef alan ve Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu hatırlattı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye zor sorular yöneltti.

Özel, konuşmasında, "3-5 oy uğruna olmadık işler yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Onunla bununla ittifak. En güzel ittifak bizim ittifakımız, Türkiye İttifakı. Bir ittifak da HÜDA-PAR. Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan HÜDA PAR, çıkmış Anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız diyor. Seçim zamanı susturdular. Şimdi Anayasanın 4. maddesine karşıyız diyor.” açıklamasında bulunurken HÜDA-PAR’ın Türkiye’nin başkenti Ankara'ya, bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na ve Cumhuriyet’e karşı olduğunu vurguladı.

zel.jpg

BAHÇELİ'YE ZOR SORU

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sorular soran CHP lideri, "Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi muhafazakar diyenler... Hele Hele Tayyip Bey'in sağ kolunda HÜDA-PAR, öbür kolunda Bahçeli var. Bahçeli'ye soruyorum. Sen bu HÜDA-Par'a ne diyorsun? Kimler kimlerle beraber?" ifadelerini kullandı. Özel, konuşmasına, “ 'Çözelim' dedik dinlemediler. Susurluk'u istediler. 'Susurluk her türlü pazarlığın dışındadır' dedik. İyi ki de öyle demişiz. Şüphe yok, CHP'nin en büyük başarısı Ege'deki 9'da 9 bölgeyi almak oldu.” ifadeleriyle devam etti.

bahceli.jpg

HİZBULLAH VE PKK’YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEMİŞTİ!

Terör örgütü Hizbullah’ın siyasi temsilcisi olan HÜDA-PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun 8 ay önce katıldığı programda sarf ettiği ifadeler kamuoyu tarafından büyük bir tepki çekmişti. Laiklik ve Cumhuriyet karşıtı söylemleriyle, sıklıkla eleştiri oklarının hedefi olan Yapıcıoğlu, kendisine yöneltilen "Hizbullah terör örgütü müdür?" sorusuna “Hayır, siz terör örgütü dersiniz ben PKK ve Hizbullah derim” ifadeleriyle yanıt vermişti.

Cumhuriyet karşıtı İskilipli Atıf ve Şeyh Sait’i ise “şehit” olarak tanımlayan Yapıcıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında sorulan soruya ise “5816 var” cevabını vermişti.

hib.jpg

BİLAL ERDOĞAN ÇIKIŞI!

Özgür Özel, konuşması sırasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği açıklamalarına da tepki gösterdi. "Bilal Erdoğan sahaya indiyse iki şey vardır. Bir AK Parti'de işler yolunda gitmiyordur, iki, sonuç beklediklerinden de kötü olacaktır, emin olun.” ifadelerini kaydeden Özel, 2019 yerel seçimlerini hatırlatarak, “Ekrem İmamoğlu birinci seçimi kazanmış, hazmedememişler, ikinci seçime ülkeyi götürmüşler. Bilal Erdoğan Fatih'te geziyor, Bilal Erdoğan Bakırköy'de, Bilal Erdoğan Eyüpsultan'da, Bilal Erdoğan o dernekte bu tekkede bu türbede geziyor. Binali Bey'e seçimi Bilal Erdoğan kazandıracak... Bilal Erdoğan sahadaysa işler kötü demektir.” açıklamasında bulundu.

“BABASININ DİYEMEDİĞİ HER ŞEYİ DEMİŞ”

“Babasının diyemediğini demiş, her şeyi ortaya dökmüş, çok memnun oldum. Bilal Erdoğan'ın elinden mümkünse mikrofonu eksik etmeyelim, kameraların karşısında hep Bilal kardeşim olsun.” ifadelerini kullanan Özel, Bilal Erdoğan’ın Suriyelilere ilişkin açıklamasına sert tepki gösterdi.

Özel, “Ne diyor? Efendim diyor, Suriyelilerin Türkiye'de suç işlediklerini kabul etmiyorum diyor. Suriyeliler Türklere göre diyor, suç oranında daha düşükler diyor. Onlar bizim vatandaşımıza göre Türkiye ile daha uyumlular diyor. Onları uyumlu görüyor, burada tutmak istiyor. Bilal Bey sen Suriyelileri burada tut. Biz önce sizin iktidarınızı yollayacağız, sonra da Suriyelileri memleketine yollayacağız.” açıklamasında bulundu.

333-001.png

"BUNLAR SURİYELİ'NİN DOSTU, BU MİLLETİN KARŞITIDIR"

Vatan evlatları işsizken ucuz iş gücü diyerek Suriyelileri övmenin nasıl bir akıl olduğu sorusunu yönelten CHP lideri, “Her gün bir suç bulaşan bunları suç işlemiyorlar diye sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek nasıl bir vicdandır, bunu bir kenara yazalım. İşte AK Parti budur, işte Bilal Erdoğan budur, işte Recep Tayyip Erdoğan budur... Bunlar Suriyelinin dostu, bu milletin karşıtıdır.” söyleminde bulundu.

EYT AÇIKLAMASINA CEVAP VERDİ

Bilal Erdoğan’ın, EYT’nin çok büyük bir hata olduğuna ve muhalefetin EYT ısrarına karşı çıkamadıklarına dair değerlendirmesi hakkında da konuşan Özel, “Öyle diyor, yattığı yerden para almak yok hiçbir ülkede diyor. Bak sen! dünya kadar Suriyeli yattığı yerden para alacak buna alkış tutacaksın, CHP'nin gayretleriyle birer maaş bağlandı, o da 10 bin lira bağlandı, bugün 12 bin 500 lira, bunu çok görüp, yan gelip yatıyor diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Özel, konuşmasının devamında, “Bilal efendi sen 12 bin 500 lirayı al bir sene karnını doyur da ben seni bir kere göreyim.” ifadelerini kaydetti ve “Bu milletin yoksul emeklisinin aldığı 12 bin 500 lirayı bile çok gören bir eli yağda bir eli bağda, devletin sırtından gezen, tozan, en güzel arazileri kendi vakıflarına kaydettiren, Amerika'da bile bu milletin paralarıyla yurtlar murtlar yaptıranların bu milletin açlığını, sefaletini anlamasını bekleyemeyiz.” açıklamasında bulundu.

bilal.jpg

BİLAL ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği açıklamada, EYT ve Suriyelilerle ilgili yorumlarda bulunmuştu. “Bir ekonomist olarak söylüyorum. Normalde ülkeler mültecilerden orta vadede ekonomik olarak kazanır. Bunu doğru yönetirsen kazanırsın. Hakkaniyet duygusunu zedelemezsin. Ayrıca suç ile ilişkilendiriyorlar. Çok büyük bir sorumsuzluk ve ahlaksızlık.” ifadelerini kaydetmişti.

Türkiye’deki mültecilerin suç oranlarının suç türleri itibarıyla Türk vatandaşlarınınkilerden daha az olduğunu iddia eden Bilal Erdoğan, “Bir mülteci suç işlemeye nasıl cesaret etsin? Hemen deport edilir, ülkesine gönderilir. Bütün dünyada böyledir. Kayıtsız insanlar suç işlememeye, polisin radarına takılmamaya çalışır çünkü takılırsa geri gönderileceğini ama ısrarla 'Bir yerden bir şey bulalım da bir yerleri karıştıralım.” açıklamasını yapmıştı.

Bilal Erdoğan açıklamasında, “Milleti birbirlerine kırdıralım, bunların gitmesini, dışarıdakilerin gelmemelerini sağlayalım' diye çalışan ahlaksız bir güruh var.” ifadesini kullanmış ve bunun siyaset için, yüzde 1 oylarını 2 yapmak için yaptıklarını ifade etmişti.

Kaynak:halktv.com.tr