Özgür Özel Sinan Ateş'i öldürenleri azmettirenlerin ismini açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özel, cinayetin azmettiricilerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastının duruşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Özel, “Mahkeme fevkalade acele bir şekilde bütün talepleri reddettiği gibi ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor” ifadelerini kaydederek “İki konuda herkez çok hemfikir. Birincisi burada sadece tetikçiler var, aracılar var. Esas azmettiricilerin bir kısmı üzerinde gizlilik kararı olan diğer dosyada. Ki o dosyaya aman takipsizlik kararı verin baskısı var. Orada Olcay Kılavuz var ve çok sayıda siyasi var” açıklamasında bulundu.

Bu siyasilerin bir kısmının da Ankara’da bir Genel Merkez’de oturduklarını ifade eden Özel, “Ve onlar o dosyada da yok. Onlar o dosyaya takipsizlik kararı verip bu dosyadaki tetikçilere de işte belirli cezalar verip nasılda buradaki uyuşturucu satıcısı, gençleri zehirleyenler para karşılığı yatarlar.” ifadelerini kaydetti.

whatsapp-image-2024-09-30-at-14-59-05-1.jpeg

"ORADA BİR CENAZE DURUYOR"

Bu isimlerin öbür dosyada bağlantıları da koparıp kendilerinin görevlerine devam etmeye çalıştıklarını belirten CHP lideri, “Buradan bir kez daha Türk milletine tüm halkımıza sesleniyorum. Ankara’da, başkentte Cumhuriyet’in 100. yılında bir cenaze var ve orada duruyor.” söyleminde bulundu ve “O cenazenin alıp defnedilmiş olması onun kanını yerden kaldırmıyor. Orada iki kız çocuğunun babası yatıyor, acılı bir eşin acılı bir annenin evladı, acılı bir eş yatıyor.” dedi.

majhkeme.webp

"O İKİSİ, O İKİSİ"

Özel, açıklamasının devamında, “Orada Türkiye’nin vicdanı yatıyor. Orada ahlak yatıyor, orada adalet yatıyor. Eğer siz, buradaki üç beş torbacı katile ceza verip aracıları görmezden gelip esas azmettiricileri, şöyle iki elimle göstereyim, gerekli cezayı alıp hem kamu vicdanında hem siyaseten hem hukuken cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Katiller içeriye gidince adalet tecilli edecek. Hangisi o ikisi o ikisi!” açıklamasında bulundu. Özel’in, azmettiricileri söylerden parmaklarıyla iki sayısını gösterdiği gözlerden kaçmadı.

Ayşe Ateş’in bir sözünün vicdan sahibi olan herkesin sözü olduğunu ifade eden Özel, “Ayşe Hanım hiç merak etmeyin sizin sayenizde gerçek kötüler bir tarafta olacak iyiler hep birlikte olacak. Bundan sonra Türkiye'de iki ittifak var biri kötüler biri de iyilerin ittifakı.“ açıklamasında bulundu.

Özel, konuşmasını, “Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın. İyiliğe sarılın. İyiler akşam rahat uyur. Onlar rahat uyuyamıyor. Türkiye'yi kurtaracak ittifak iyilerin ittifakıdır. “ ifadeleriyle noktaladı.

Kaynak:halktv.com.tr