Özdemir Bayraktar yaşamını yitirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar yaşamını yitirdi. Bayraktar, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

BAYKAR'dan yapılan açıklamada, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'larımızın öncü ismi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve yol göstericimiz Özdemir Bayraktar, Hakk'a yürüdü..." denildi.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Özdemir Bayraktar, Babamız, ilham kaynağımız bugün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. Allah rahmet eylesin" dedi.

Baykar Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise, "Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım Hakk'ın rahmetine yürüdü.. Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti.. İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn O'ndan geldik O'na döneceğiz.." dedi.

72 yaşında vefat eden Bayraktar'ın yarın Fatih Camii'nde öğle namazı düzenlenecek cenaze töreni sonrası İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

Özdemir Bayraktar kimdir?

1949 yılında aslen Trabzon Sürmeneli olan Özdemir Bayraktar, Sarıyer’in Garipçe köyünde doğdu. Bayraktar, Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun oldu.

1967’de İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne giren Özdemir Bayraktar, 1972 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2 yıl boyunca İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz’ün araştırma asistanlığı görevini yürüterek içten yanmalı motorlar konusunda yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

Burdur Traktör, İstanbul Segman, Uzel gibi firmalarda teknik yönetici görevlerinde çalıştı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda bilgisayar programcısı olarak çalışan Canan Bayraktar ile evlendi. Bu evlilikten Haluk, Selçuk ve Ahmet adında 3 çocukları oldu.

1984 yılında Baykar Makina’nın kuruluşunda yer aldı. Baykar tarafından TSK için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı 2005-2009 yılları arasında Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerler ile birlikte çalışmalarda yer aldı.

Özdemir Bayraktar, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA’nın tasarımlarını yaptı. 2021’de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı’na layık görüldü.

Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar, 2016 yılında Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Canan Aybüke Bayraktar isimli bir kız çocuğu bulunuyor.