Ovacık Belediyesi çalışanları karantinaya alındı: Başkan tek başına çalışıyor

Ovacık Belediyesi çalışanları karantinaya alındı: Başkan tek başına çalışıyor
Tunceli'de Ovacık Belediyesi çalışanları karantinaya alınınca, belediye başkanı Mustafa Sarıgül, işlerde aksama olmaması için tek başına çalışmaya başladı.

Tunceli'de Ovacık Belediyesi'nde çalışanlar temaslı olmaları nedeniyle karantinaya alındı. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kurumda çalışan kalmayınca tek başına hizmet vermeye başladı. Sarıgül, "Bütün işleri yapmaya çalışıyorum. Birçoğunu hallediyoruz, acil olmayanları da erteliyoruz" dedi.

Ovacık Belediyesi'nde görevli iki memurun koronavirüs testi pozitif çıktı. Filyasyon ekiplerinin yaptığı incelemeyle bu kişilerin temaslısı olarak 6 personel daha tespit edildi. Belediyede görevli 8 personel, koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 Mayıs günü 10 gün süreyle evlerinde izole edildi.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, kurumda çalışan kalmayınca vatandaşların işlerinde aksama olmaması için tüm birimlerde işlemleri kendisi yapmaya başladı. Belediyede kendisi hariç tüm personelin evlerinde izole edildiğini anlatan Sarıgül, şunları söyledi:

"Belediyede benim dışımda kimse kalmadı. Gelen vatandaşlar rahatlıkla benim yanıma gelebiliyor ve sorunlarını dile getiriyor. Vatandaşı mağdur etmemek adına kendim bütün işleri yapmaya çalışıyorum. Birçoğunu hallediyoruz, acil olmayanları da erteliyoruz. 10 gün boyunca karantina süreci devam edecek, bu süreçte de vatandaşı mağdur etmemek için ne geliyorsa yapacağım.
Genelde emlak vergisi, sosyal yardımlaşmaya vermek için mal bildirim değerlerini dolduruyoruz, su tahsilatını yapıyoruz. Kapanma dönemi olduğu için çok fazla ödeme yapan yok ama teknik işler için gelenleri ise erteliyoruz"

ovacik-belediyesinde-calisanlar-karantinada-isleri-baskan-yapiyor-8255-dhaphoto15.jpg

'Başkan sağ olsun halka yardımcı olmak için tek başına çalışıyor'

İşlem için geldiği belediyede kimsenin olmadığını görünce şaşırdığını aktaran Gürkan Beyazgül, "Belediyeye geldim ve hiçbir memur olmadığını gördüm. Bunun üzerine başkanlık katına gittim. Başkan makamında oturuyordu ve bana çalışanların karantinada olduğunu dile getirdi. Ben de işlemlerim olduğunu söyleyince gerçekleştirdi. Başkan sağ olsun halka yardımcı olmak için tek başına çalışıyor" dedi.

DHA

 

Etiketler :