Otomobil HES Kanalına Uçtu! Kanaldan 1'i İmam 2 Cansız Beden Çıkarıldı

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, yamaçtan HES kanalına düştü. Su altında kalan araçta kaybolan 1'i imam 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Şebinkarahisar-Bayburt karayolunun Konak köyü Han Mahallesi mevkisinde meydana gelen kazada, Alucra ilçesine bağlı Arda köyünde imam olarak görev yapan Burhan Şengül (28) yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkıp, yaklaşık 10 metreden bölgedeki HES'e ait su kanalına yuvarlandı.

SUDA SÜRÜKLENENLERE İP UZATILDI

Kazayı fark eden çevredeki sürücüler, suda sürüklenen araçtaki 3 kişiyi kurtarmak için ip uzattı. İpe tutunan Alucra'da görevli İmam Hakan Deveci, kıyıya çekildi.

6649a208fd598038d7b2c539.webp

GÖZDEN KAYBOLDULAR

Hızla suyun dibine batan otomobildeki Muammer Taşbaşı (36) ve sürücü Burhan Şengül sürüklenerek gözlerden kaybolurken, ihbarla bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince ilk müdahalede bulunan yaralı Hakan Deveci, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan sevk edildiği Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Hakan Deveci'nin, hayati tehlikesinin ise bulunmadığı belirtildi.kanal-1024x567.jpg

KAYIPLARA ULAŞILDI

Hidroelektrik santralinin su kanalında kaybolan Burhan Şengül ve Muammer Taşbaşı'nın bulunması için AFAD, AKUT, jandarma ve vatandaşlar tarafından dün akşam başlatılan çalışmalar, sabah saatlerinde de devam etti.

AKUT ekibinin botla kanalda yürüttüğü çalışmalar sırasında Burhan Şengül ve Muammer Taşbaşı'nın cansız bedenlerine ulaşıldı.

''BAYAĞI BİTKİN DÜŞMÜŞLERDİ, İPE TUTUNAMADILAR."

Kaza sonrası yaşananları ve kurtarma anlarını anlatan Kadir Topşir, "Kazayı görünce durduk, ip bulduk. İple kurtarmaya çalıştık. Birini kurtarabildik, diğerleri gözümüzün önünde suda kayboldu. Bayağı bir bitkin düşmüşlerdi, ipe tutunamadılar." dedi.