Ötanaziye karşı çıkan dernek başkanı Meclis'te yasaklandı!

Ötanaziye karşı çıkan dernek başkanı Meclis'te yasaklandı!
Meclis’te sokak hayvanlarıyla ilgili teklifin görüşmelerine katılan Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Gülay Ertürk'ün Meclis'e girişi yasaklandı. Halk TV'ye katılan Ertürk, o gün yaşananları Sorel Dağıstanlı'ya anlattı.

Meclis’te sokak hayvanlarıyla ilgili teklifin görüşmeleri sürüyor. Komisyonun ilk toplantısına 17 Temmuz’da meslek örgütü temsilcisi olarak Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Gülay ERTÜRK de katıldı.

Komisyon başkanı AKP'li Vahit Kirişçi, Gülay Ertürk’e söz verdi. Ertürk, görüşlerini aktardı. Ötanaziye karşı olduklarını söyledi, çözüm önerilerini sıraladı.

YASAKLANDIĞINI ÖĞRENDİ

Dr. Gülay Ertürk, Halk TV'ye katıldı ve o gün yaşananları Sorel Dağıstanlı'ya anlattı.

Ertürk, şöyle konuştu:

"Önceki toplantıya katılmıştım. Devam eden görüşmelerde 22 Temmuz'da yapılacak toplantıya gittiğimde, ismimin yasaklı listesinde olduğunu öğrendim. Nedenini sorduğumda katıldığım önceki toplantı olduğu söylendi. Bir dilekçe yazarak yasağın kalkmasını isteyecektim ancak içeriye alınmadım.

Ötanaziyi değil kısırlaştırmayı sunduk çözüm önerisi olarak katıldığım görüşmede. Bu hastalıkların önlenmesini belediyelerde veterinerlik hizmetlerinin yeterli olmadığını söyledim. Taşkınlık olmadı, olumsuz konuşmadım. " dedi.